Objavljeno: Sat, Mar 18th, 2017

4. Dubrovnik FestiWine – mjesec dana do dubrovačkog vinskog festivala

Dubrovnik FestiWine nastao je 2014. godine kao regionalni vinski festival Dubrovačko neretvanske županije, s ciljem promocije vinske kulture

  • MP
  • Željana Udovičić

Vinski festival Dubrovnik FestiWine održat će se četvrtu godinu zaredom u Dubrovniku, u tjednu od 17. do 23. travnja 2017.godine, u organizaciji Dubrovačko -neretvanske županije i produkciji agencije „Dubrovnik PartneR“ te potporu festivalskih partnera i sponzora. Istinski zaljubljenici u vino, kojih je iz godine u godinu sve više i više, imat će priliku kušati neka od najboljih vina na jednom mjestu, sudjelovati u raznolikim i zanimljivim vinskim radionicama, biti dijelom bogatog off programa te družiti se s priznatim vinarima, iskusnim sommelierima i vinskim stručnjacima.
Dubrovnik FestiWine nastao je 2014. godine kao regionalni vinski festival Dubrovačko neretvanske županije, s ciljem promocije vinske kulture kao i autohtonih sorta Dubrovačko -neretvanske županije, a koja je nadaleko poznata po višestoljetnoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnji autohtonih vrhunskih vina koja su prepoznata širom svijeta od strane enologa, istraživača, promotora i vinoljubaca.

S procesom uspješnog repozicioniranja i promocije lokalnih vina u ukupnoj turističkoj ponudi Dubrovačko neretvanske županije, Dubrovnik FestiWine otvara svoja vrata vinarima iz ostalih vinorodnih krajeva Hrvatske i zemalja EU
naglašava župan Nikola Dobroslavić, osnivač i nositelj festivala Dubrovnik FestiWine.

Tradicionalno, kao uvod u bogati program vinskog tjedna, svi posjetitelji festivala i Dubrovnika pozvani su da u okviru programa „Dubrovačka vinska setemana“, posjete restorane, vinske i caffe barove s oznakom „Wine Friendly“ te kušaju vrhunska vina Dubrovačko-neretvanske županije koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja. Festival otvara ocjenjivanje vina „FestiWine Trophy“, u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, na čelu s Predsjednikom žirija Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala. Na oduševljenje sponzora, prijatelja i ocjenjivačkog žirija festivala, i ove godine ćemo birati županijsko vino koje najbolje ljubi poznatu deliciju, Stonsku kamenicu, u sklopu programa „Blind date: in love with Ston Oyster“. Festival se nastavlja svečanom večerom „FestiWine Gala“ na kojoj će se pobjednička vina s prošlogodišnjeg festivala pažljivo sljubiti s finim delicijama u režiji cijenjenih chefova: Fabriciom Vežnaverom i Petrom Obadom. Cjelokupan prihod večere namijenjen je stipendiranju edukacije mladih talenata u somelijerstvu i gastronomiji. Središnji program festivala, „Izložba vina“ na kojoj će svoje najbolje proizvode predstaviti brojni hrvatski i međunarodni vinari, održat će se u petak i subotu, 21. i 22. travnja 2017. godine.

Ne propustite program ovogodišnjeg DubrovnikFestiWine-a: Dubrovačka vinska setemana / 17. -23. travnja. Svi posjetitelji Festivala pozvani su da posjete brojne restorane, hotele i cafe barove, te kušaju vrhunska regionalna vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja, po posebnim FestiWine cijenama.

FestiWine Gala, Hotel Dubrovnik Palace / 20. travnja

Autorska večera renomiranog kuharsko-somelijerskog tima kojeg čine: ugledni chefovi Fabricio Vežnaver i Petar Obad uz asistenciju prošlogodišnjih stipendista, Tihomira Antunovića i Đura Kravića; Aleksandar Noršić, naš poznati sommelier i član žirija Dubrovnik FestiWine Trophy; Ingrid Badurina, gastro novinarka. Cjelokupni prihod ovog vinsko gastronomskog spektakla namijenjen je edukaciji i daljnjoj izobrazbi mladih kulinarskih talenata.

Komentari

komentara