Objavljeno: Sri, svi. 23rd, 2018

58. Festival Hrvatskih Kazališnih Amatera petu godinu zaredom igra u Vodicama

Nastup na Festivalu skupine su izborile u iscrpnoj selekciji i konkurenciji od čak 167 prijavljenih skupina iz cijele Hrvatske

  • MP
  • HSK

Čak 13 izvrsnih predstava najboljih hrvatskih amaterskih kazališta narednoga vikenda, od 25. do 27. svibnja, igrat će na daskama vodičkog Kulturnog centra. Petu godinu zaredom u Vodicama se održava drugi dio Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već više od pola stoljeća putuje Hrvatskom i prezentira najbolja kazališna ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta.
Nakon prvoga dijela ovogodišnjeg  58. izdanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je održan u Pazinu od 11. do 13. svibnja s 10 odigranih predstava, na daskama vodičkog Kulturnog centra zaigrat će čak 13 kazališnih ansambala iz Županje, Sv. Filipa i Jakova, Hvara, Karlovca, Bjelovara, Gospića, Dubrovnika, Omiša, Slavonskoga Broda, Čakovca, Zagreba te domaćini iz Vodica. Bogati kazališni vikend u Vodicama počinje svečanim otvaranjem u petak, 25. svibnja 2018. u 16 h, a prvi će zaigrati domaćini. Dramska amaterska družina POU-a Vodice Festival će otvoriti s predstavom „Dvoje“ nastaloj prema drami Tene Štivičić  Nemreš pobjeć od nedjelje. Program nudi izvrsne predstave za svačiji ukus, a ulaz na sve predstave je SLOBODAN.

Nastup na Festivalu skupine su izborile u iscrpnoj selekciji i konkurenciji od čak 167 prijavljenih skupina iz cijele Hrvatske, a odlukom izbornika Festivala – istaknutih hrvatskih kazališnih umjetnika, 23 najbolje predstave odabrane su za nastup u festivalskom programu.

Sve festivalske predstave u Pazinu i Vodicama budno prati tročlano Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Jasna Palić Picukarić, glumica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, istaknuta redateljica i dramska pedagoginja Marina Petković Liker i kazališni kritičar Igor Ružić. Odlukom Povjerenstva u završnici Festivala u Vodicama će u nedjelju, 27. svibnja 2018. najboljim skupinama biti dodijeljene festivalske nagrade:  Nagrada za najbolju predstavu, za najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za njegovanje kulturne baštine i za inventivnost.

  • Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osigurali su:  Ministarstvo kulture RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice, Turistička zajednica grada Vodica, Grad Pazin i Turistička zajednica Središnje Istre. Vrijednu suorganizaciju i ove godine pružaju POU Pazin, POU Vodice te Maistra d.d. kao suorganizator i sponzor.

Komentari

komentara