Objavljeno: Mon, Dec 11th, 2017

9. humana akcija Dalmalino uveseljava djecu! KBC – Split, Klinika za dječje bolesti – 12. prosinca

Humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice

  • MP

Projekt se odvija u igraonici na Odijelu pedijatrije, Klinike za dječje bolesti KBC Split. S malenim bolesnicima koji su hospitalizirani i liječe se u Bolnici, RADOST, DRUŽENJE I ZABAVU uz maštovitu igru podijeliti će Dalmalino – animatori i suradnici: Snjegulica, Klaun i drugi omiljeni dječji likovi, a radi socijalizacije uključili bi i djecu i mlade članove plesnih klubova iz grada Splita i okolice.

Relevantnost prijedloga

  • Akcija pridonosi razvoju civilnog društva kroz poboljšanje zdravlja djece i mladih, uvjeta odrastanja, zaštitu obitelji i potiče razvoj volonterskog rada.

Cilj Projekta i očekivani rezultati

  • Humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice.

Ciljna skupina korisnika

  • U Programima u prostoru bolničke igraonice u zabavno-edukativnim aktivnostima sudjelovalo bi više od 100 djece u dobi do 18 godina. Projekt bi aktivno uključio i roditelje, doktore, medicinsko osoblje, mlade volontere, studente i djelatnike iz obrazovnog sustava i sustava socijalne srbi.

Predviđeni početak i završetak provedbe aktivnosti

  • Već smo definirali plan aktivnosti i način održavanja programa. U tijeku je kontakt s ravnateljstvom bolnice, voditeljem Klinike i sudionicima programa. Aktivnost izrade plakata, medijska komunikacija te realizacija Programa odvijala bi se od 10. do 22. prosinca 2017. godine.

Održivost

  • Dječji klub Dalmalino kroz ovaj projekt inicira niz aktivnosti s ciljem mobilizacije državnih i lokanih institucija i organizacija civilnog društva. Kao predsjednik Udruge i koordinator projekta osobno sam prisutan u svim programskim aktivnostima.

Svrha i područje djelovanja Udruge

Osnovni cilj rada naše udruge je da potiče i razvija kreativnost kod djece u slobodnom vremenu kroz stvaralaštvo, igru, zabavu i scenski nastup sa svrhom unaprjeđenja kvalitete života društvene zajednice u cjelini.

Zoran Vrsalović, Voditelj Projekta

Komentari

komentara