Objavljeno: Pon, pro. 4th, 2017

Advent u Makarskoj: Otvoreno 8. izdanje Božićnog grada na Kačićevu trgu

Prva svijeća je upaljena, a u tom vremenu došašća, iščekujući najradosniji blagdan – dolazak Isusa, Božićni grad na Kačićevu trgu biti će središnjim mjestom društvenih zbivanja

  • Tekst i foto JL

Dogradonačelnik Makarske Dražen Nemčić kratkim je obraćanjem mnogobrojnim Makarkama i Makaranima, te gostima, jučer, 3. prosinca, otvorio 8. Božićni grad – najstariju hrvatsku adventsku manifestaciju kakvih je danas sve veći broj.  Ove godine Božićni grad je u ponešto izmijenjenoj koncepciji, a novost je prvo klizalište u Makarskoj, te kućice na Trgu Tina Ujevića. Uvjeren sam da će tijekom ovih 30-ak dana i više od 40 različitih događanja svatko pronaći nešto za sebe. Želim svim sugrađanima i našim gostima dobru zabavu – kazao je Nemčić te puštanjem bijelih balona označio početak makarskih adventskih zbivanja. Potom je Toni Štulić, voditelj programa „zajedničkim vriskom“ najavio nastup skupine Magazin.

Tradicionalno Makarani su ispunili Kačić, a iz ugostiteljskih kućica širio se miris, fritula, kobasica, kuhanog vina… Oni najmlađi počeli su s oslikavanjem najveće hrvatske Božićne čestitke s namjerom da nadmaše prošlogodišnju koja je bila duga  170 m (rekordna je bila 2015. kada je izmjereno 207 metara duž gradske rive). Na klizalištu, koje je otvoreno dan ranije, je vladala vesela gužva pokazavši da je njegovo postavljanje bilo pun pogodak, što će se, nadamo se, potvrditi i u danima koji slijede.

Prva svijeća je upaljena, a u tom vremenu došašća, iščekujući najradosniji blagdan – dolazak Isusa, Božićni grad na Kačićevu trgu biti će središnjim mjestom društvenih zbivanja u Makarskoj. Tome svjedoči i ovogodišnji program prvenstveno namijenjen druženju i onima najmlađima – što je glavno obilježje makarskog adventa koji, unatoč trendu posljednjih godina, ipak najvećim dijelom odolijeva pretjeranoj komercijalizaciji Božića konzumeristički utjelovljenog u liku tzv. Djeda Mraza s bocom Coca cole u jednoj i mobitelom u drugoj ruci.

Komentari

komentara