Objavljeno: Uto, pro. 25th, 2018

Adventski foto retrovizor (2): Svakojakih čuda u šumici makarskog Božićnog grada

Ne treba tražiti Domaće, Stribora ili Malika Tintilinića, jer to su likovi, pak, iz neke treće šumske bajke…

  • MP

Svašta se događalo u makarskom Božićnom gradu, ali da nema sreće s vremenskim prilikama – nema. Barem do sada, kada je i posljednja adventska svijeća upaljena, a klinceze i klinci gradu i svijetu poslali svoju mega čestitku i stigao nam Božić. Ako je prognostičarima vjerovati, a druge nam nema, ipak nastupa nešto povoljnije razdoblje. Jest da neće biti previše vruće, a bura koja puše (smiriti će se i ona) sigurno nas neće ugrijati, ali barem neće biti kiše – one koja je otkazala brojna događanja u čudogradu na Osejavi.

Koncert žene za sva vremena Zdenke Kovačićek i Greenhouse Blues Band-a bio je uistinu u ozračju hladnoće. Fantastična Zdenka (odakle joj toliko energije?) prkosila je hladnoći i još jednom pokazala kako to rade profesionalci – žive legende domaće glazbene scene. Ni kada je prateći band skupio „tunju“ pohitavši se malo ugrijati, Zdenka nije odustala – opet je uzela mikrofon i nastavila s Big Bandom Makarska. Izvrstan glazbeni program te hladne večeri 17. prosinca u makarskom Božićnom gradu.

Istodobno u šumarku Božićnoga grada tihi koncert održava Snjeguljica sa svojih 7 patuljaka, a mehanički Djed stalno nešto brontula pokušavajući, valjda, ispričati neku svoju bajku o šumici na Osejavi. Ne treba tražiti Domaće, Stribora ili Malika Tintilinića, jer to su likovi, pak, iz neke treće šumske bajke, ali zato ima svjetlucavih grmova i stabala kao u priči. Ima i kuhana vina, kuhanog gina, fritula, kobasica i izvrsnog roštilja čiji se miris širi do obale mora. Ho, ho, ho…, a jaslice s malim Isusom skutrile su se podno crkve Sv Marka na Kačićevu trgu.

Band Afterfire, kao da su pokušali prizvati malo topline ognjišta, zarokijali su 21. prosinaca prisjetivši se Rollig Stonesa, Creedence Clearwater Revival, Doorsa-a…, a dva dana nakon njih, pred sam Badnjak zaswingali su izvrsni Repassage – sada već dobri znanci makarske jazz publike. Svakojakih čuda u čudnoj šumici čudesnog makarskog Božićnog grada 2018. , a djeca? – kližu li kližu.

Komentari

komentara