Objavljeno: Uto, velj. 6th, 2018

Alessandro Zehentner: Korijeni su vrlo biti, a moji se nalaze u Istri

Alessandro Zehentner u posjetu Sloveniji i Hrvatskoj uoči političkih izbora koji će se održati 4. ožujka

  • MP
  • Ekstremni marketing

U nedjelju, 4. veljače, u Kopru, u Zajednici Talijana , završila je turneja na području Istre i Rijeke,  Alessandra Zehendera, kandidata Zastupničkog doma u inozemnom izbornom području Europa na listi “Salvini, Berlusconi, Maroni” kvote “Forza Italia” uoči političkih izbora koji će se održati 4. ožujka. U dvodnevnom obilasku pratila ga je europarlamentarka Elisabetta GardiniSve je započelo prethodne subote, kada su se susreli s predstavnicima Zajednice Talijana u Rijeci, gdje osim predsjednice Mariot, bili su prisutni različiti predstavnici obližnjih Zajednica Talijana. Kandidatu Alessandru Zentneri, predstavljene su razne problematike, posebice one vezane pomoći od strane talijanske vlade za sve aktivnosti Talijanskih Zajednica koje djeluju na području Hrvatske.
Zehentner je tom prigodom, predstavio sebe kao osobu, koja će u slučaju  pobjede, zastupati interese talijanske manjine s područja Istre i Rijeke, te biti spona između njih i Talijanske vlade. Navedeno, kako navodi, ne želi učiniti samo zbog obaveze, već iz sentimentalnih razloga, budući da su njegovi “obiteljski korijeni” u Opatiji. Naime, otac, djed i pradjed i mnogi drugi preci, su živjeli u spomenutom gradu.
Uslijedila je posjeta Vodnjanju, na kojoj su nazoćili predstavnici Zajednica Talijana s područja Hrvatske i Slovenije. U prepunoj sali razvila se zanimljiva i živahna rasprava, po pitanju raznih tema vezanih uz pripadnike Talijanske manjine. Tom prigodom, kandidat, je predstavio mogućnosti i ponudio pomoć uz koju se može doći do sredstava koja će pomoći u njegovanju talijanske tradiciju koja, kako kaže, je tako duboko utkana u područje Istre.
Slijedećeg dana Zehentner, obišao je Centar za povijesna istraživanja u Rovinju, uz pratnju direktora Giovanija Radosi, nakon čega turneja se nastavila u Kopru u prostorijama RTV Capodistria, predvođena od strane glavnoga urednika, Antonia Rocca, prilikom koje, Zehentner, u pratnji europarlamentarke Gardini obišli su različite prostorije navedenog medija, te su uvidjeli veliku profesionalnost i opremljenost s kojom raspolaže. 
Kraj kandidatove posjete obilježio je sastanak u prostorijama Zajednice Talijana u Kopru, u kojoj su različiti predstavnici obližnjih zajednica i lokalnih uprava, iz redova talijanske manjine, iskazali zadovoljstvo što su imali prilike Zehenteru  predstaviti problematiku i situaciju njihovog djelokruga rada. Kandidat koji ih je cijelo vrijeme pomno slušao, ujedno je ponudio sebe kao kontakt osobu za rješavanje mnogih problema.

Izuzetno sam zadovoljan što sam došao u Istru, jer za mene to predstavlja povratak kući, među prijatelje. Nakon ovog kratkog, ali intenzivnog obilaska odlazim s čvrstim osjećajem pripadnosti kojeg nose Talijani s područja Slovenije i Hrvatske. Njihova potpora na predstojećim izborima, za mene predstavlja veliku obavezu i želju za njihovom potpomaganjem, koje će se najviše ogledati u slučaju moje pobjede
zaključio je Zehentner.

Komentari

komentara