Objavljeno: Uto, lip. 5th, 2018

Biciklizam: Ivan Okmažić u dva dana dvaput zlatni

Protekli vikend je bio jako zahtjevan, ali i izuzetno uspješan za BK Makarska i braću Okmažić

c

  • MP
  • BK Makarska

U subotu je na Učkoj održano Državno prvenstvo u usponu za 2018., na stazi identičnoj završnici kraljevske etape utrke Tour of Croatia. Naša glavna uzdanica 13-godišnji Ivan Okmažić se već na polovini uspona skokom odvojio od konkurencije povećavajući svoju prednost do samog cilja i, premda mu je ovo bila prva utrka u usponu u karijeri, ovom pobjedom Ivan je postao prvak Hrvatske u usponu do 15 godina! Luka Okmažić je u vrlo zahtjevnoj konkurenciji izborio četvrto mjesto i drvenu medalju.

U nedjelju su se momci s tatom Nenom, koji ih od malih nogu trenira i prati, uputili za slovensko Kočevje, ovaj put na klasičnu Cross Country utrku Slovenskog kupa, za mlade kategorije jednog od jačih u Europi. Premda je startao iz zadnjeg reda, Ivan je izvanrednom vožnjom, kao da se dan prije nije najbrže popeo na Učku, pomeo svu konkurenciju i osvojio prvo mjesto. Najbolji slovenski vozač je kao drugoplasirani imao zaostatak veći od pola minute za hrvatskom nadom dok je trećeplasirani imao gotovo dvije minute zaostatka. Luka je, vidno umoran od Učke, imao solidnu utrku i u cilj stigao kao 14.
Sjajni rezultati našeg Ivana i Luke njima samima su velika motivacija za dalje. Za dva tjedna je nadaleko poznata utrka Hrvatskog kupa u Samoboru gdje očekujemo veliku posjećenost i prave rivale kako bi uskoro i na najjačim utrkama izvan zemlje mogli tražiti svoje mjesto pod biciklističkim suncem.

Komentari

komentara