Objavljeno: Pon, lis. 8th, 2018

Biciklizam: „Na dva kola oko Bola“ – Ivan Okmažić pobjednik Kupa Hrvatske 2018.

… ponovno je lako savladao svu konkurenciju do 15 godina ostvarivši petu pobjedu u pet nastupa u Kupu…

  • MP
  • Iva Okmažić/BK Makarska

U subotu je u Bolu na Braču održana Cross Country utrka “Na dva kola oko Bola”. Posljednja ovogodišnja utrka Hrvatskog XCO kupa vozila se na samoj plaži Zlatni rat i okolnim šumama. Staza je bila jako brza, tehnički ne prezahtjevna. Kako je ovo bila zadnja utrka koja se bodovala za Hrvatski kup, na kraju proglašenja pobjednika utrke proglašeni su i najbolji vozači ove biciklističke sezone. 

Za BK Makarska su nastupila 4 vozača. Naš najbolji vozač Ivan Okmažić ponovno je lako savladao svu konkurenciju do 15 godina ostvarivši petu pobjedu u pet nastupa u Kupu te je tako postao pobjednik Kupa Hrvatske 2018.!!! Luka Okmažić je također slavio u kategoriji kadeta i potvrdio 2. mjesto u Kupu. U Bolu su nastupili i najmlađi i najstariji natjecatelj našeg kluba; Petra Okmažić u kategoriji do 11 godina osvojila je 2. mjesto dok je Nenad Okmažić bio drugi u veteranima C.

Na kraju možemo reći da je ova sezona bila iznimno uspješna. Naši momci su ponosno predstavljali klub, grad i državu na utrkama diljem Hrvatske i Europe. Posebno valja istaknuti nastup na Europskom prvenstvu u Italiji gdje su pokazali koliko oni mogu i gdje pripadaju. Sljedeće godine slijedi prelazak u starije kategorije i novi izazovi. Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su podržali naš rad, a posebno Gradu Makarska i Uljari Acinger koji su nam omogućili dva vrhunska bicikla bez kojih postizanje ovakvih rezultata ne bi bilo moguće.

Komentari

komentara