Objavljeno: Pon, tra. 9th, 2018

Biciklizam: XC kup Hrvatske – Ivan Okmažić nastavio pobjednički niz

Naš najperspektivniji vozač Ivan Okmažić je u kategoriji do 15 godina još jedan put deklasirao svu konkurenciju i nastavio pobjednički niz na utrkama Kupa

  • MP
  • Iva O. – BK Makarska

U subotu je u Premanturi kraj Pule održana prva utrka XC kupa Hrvatske kojom je biciklistička sezona 2018. napokon počela. XCO Premantura je po kvaliteti i posjećenosti vozača odmah nakon utrka Svjetskog kupa te već nekoliko godina osvaja nagradu za najbolju brdsku utrku u Hrvatskoj. Za naš klub BK Makarska nastupila su tri vozača: Ivan, Luka i Petra Okmažić. 
Naš najperspektivniji vozač Ivan Okmažić je u kategoriji do 15 godina još jedan put deklasirao svu konkurenciju i nastavio pobjednički niz na utrkama Kupa, a osim Hrvata na startu su bili i jaki talijanski i slovenski vozači. Ivan se od starta odvojio od ostalih natjecatelja i vozio svoju utrku samo povećavajući prednost do cilja.
Luka Okmažić je u kategoriji mlađih juniora u startnom krugu nažalost bušio gumu na tehnički zahtjevnom kamenitom terenu. Ipak je nakon promjene kotača odličnom vožnjom uspio vratiti dio izgubljenog vremena te na kraju zauzeo ukupno 10. mjesto u međunarodnoj konkurenciji, dok je među Hrvatima bio drugi.
Petra Okmažić je u svojoj prvoj pravoj utrci osvojila 3. mjesto do 11 godina.

Dan nakon, u nedjelju, vozio se XC maraton kao drugi dio ove velike biciklističke manifestacije u Puli. Nastupio je Luka koji je završio kao prvi Hrvat, a u stranoj konkurenciji ga je 10 sekundi dijelilo od trećeg mjesta.
Momci su pokazali izvanredan napredak i zavidnu razinu vožnji već na početku sezone koji su stekli redovitim i napornim treninzima tijekom zime. Ove godine očekujemo još mnogo lijepih ostvarenja, a jedan od bitnijih ciljeva BK Makarska za 2018. godinu su i nastupi na brdskim utrkama izvan Hrvatske te Kup na cesti. Sljedeća stanica je kup utrka u Vodicama za tri tjedna.

Komentari

komentara