Objavljeno: Wed, Sep 6th, 2017

Blizanke Ivanka i Catalina Sarić Međica 80. rođendan proslavile u konobi Kalalarga

Dan nakon „mini proslave“ rođendana brodom su nastavili put ka Orašcu gdje će se okupiti još veći broj članova obitelji

  • Tekst i foto JL

Blizanke Ivanka i Catalina Sarić Međica stigle su iz dalekog Perua kako bi svoj 80. rođendan proslavile s obitelji i prijateljima u  Hrvatskoj. Na putovanju brodom  do Orašca pokraj Dubrovnika (odakle su obitelji još početkom prošlog stoljeća iselile u Peru) zadržale su se kratko u Makarskoj. Na preporuku kapetana broda odlučili su, kao dio većeg slavlja, prirediti rođendansku večeru u konobi Kalalarga.

Prvi članovi obitelji Rakigjija (Rakiđija) te  Sarić i Medjica (Međica) u Peru su, iz mjesta Orašac kod Dubrovnika, stigli još 1921. godine. Poput drugih Hrvata u to su doba radili u rudnicima zlata u Andama, da bi potom u glavnom gradu Perua Limi pokrenuli vlastite poslovne aktivnosti. Danas se uglavnom bave trgovinom. Moja majka Ivanka i njena sestra blizanka Catalina odlučile su okupiti obitelj i svoj 80. rođendan proslaviti u domovini, tj. u Orašcu gdje pripremamo veliku rođendansku proslavu 11. rujna. Pravi datum rođenja je 1. rujna, a ova današnja proslava u konobi Kalalarga je svojevrsni uvod u glavni party. Stigli smo u Makarsku brodom, a kapetan broda nam je preporučio upravo ovu konobu kao najbolje mjesto za ovo rođendansko druženje
kazao nam je Antonio Rakigjija Sarić, sin Ivanke, koji je u Hrvatsku stigao zajedno sa suprugom Ivonne Muller. Uz njih stigli su i Nicolas Rakigjija Sarić (sin) sa suprugom Monicom Lazo, zatim unuk Angelo Rakigjija s djevojkom Taylor Singer, unuci Franco i Stefano Rakigjija i unuka Ivanna Novelo. Od strane Cataline Saric Medjica stigli su sinovi Enrique i Edgardo Torres Saric sa suprugama Ceciliom i Gianinom de Toress, zatim kći Karina Torres Saric, te Bratzo Torres Bondy (Edgardov sin) sa suprugom Lorenom Chirinos.

Znajući da cijene dobru hranu, u prvom redu ribu, preporučio sam im konobu Kalalargu budući da smo Mario Tomaš i ja dugogodišnji prijatelji, a i zato što znam da će hrana i sve ostalo biti na visokoj razini te da će se ovdje, da tako kažem, osjećati kao da su doma
– rekao nam je Mario Čopac Gof, kapetan broda „Dalvin“ koji posluje u sklopu agencije „Katarina Line“ posredstvom koje su obitelji Ivanke i Cataline Sarić Međica stigle u Makarsku. Dan nakon „mini proslave“ rođendana brodom su nastavili put ka Orašcu gdje će se okupiti još veći broj članova obitelji i prijatelja na velikoj rođendanskoj zabavi vitalnih i simpatičnih blizanki.

Komentari

komentara