Objavljeno: Sub, ruj. 10th, 2016

Brtonigla nastavlja s poticajnim mjerama za poslovne subjekte

takav tip natječaja se raspisuje još  od 2008., te je do sada odobreno ukupno 5 zahtjeva, a cjelokupni iznos navedene subvencije podmiruje  Općina Brtonigla

Brtonigla - Trg Sv Zenona i zgrada Opcine

  • MP
  • Ekstremni marketing

ekst marketing logo[O]pćina Brtonigla već dugi niz godina potiče i podupire  poslovne subjekte koji djeluju u navedenoj općini. To dokazuje i nedavno objavljeni natječaj koji je za cilj imao subvencioniranje kamatne stope poslovnih subjekata koji dugoročno ulažu u opremu i ostale kapitalne investicije. Na natječaj su se kandidirala dva subjekta.
Obojci je odobreno subvencioniranje kamate sukladno Odluci o utvrđivanju uvjeta i načina subvencioniranja kamata poduzetništva i obrtništva (Službene novine Općine Brtonigla br. 17/14)

  1. SIMBOL obrt za dizajn i promociju, vlasnik Krunoslav Jovičić, iz Brtonigle, za subvencioniranje kamata poduzetništva i obrtništva u iznosu od 2% (dva) posto za poduzetnički kredit – leasing za nabavu stroja Eagle 60 Flatbed UV printer.
  2. OPG „VINERINO“, vlasnik Nerino Visintin, iz Brtonigle, za subvencioniranje kamata poduzetništva i obrtništva u iznosu od 2% (dva) posto za poduzetnički kredit za investiciju u sklopu agroturizma – rekonstrukcija postojećeg objekta u smještajne kapacitete.

Doriano Labinjan, nacelnik opcine Brtonigle

[I]nače, takav tip natječaja se raspisuje još  od 2008., te je do sada odobreno ukupno 5 zahtjeva, a cjelokupni iznos navedene subvencije podmiruje  Općina Brtonigla.  „Osim navednih poticaja, Brtonigla raspolaže sa još cijelom lepezom mjera kojima želi olakšati rad poduzetnicima i obrtnicima. Za veće investicije koje su  od posebnog interesa za Općinu Brtoniglu, nudimo i mogućnost obročnog beskamatnog plaćanja komunalnog doprinosa. Ujedno, kako bi potaknuli poljoprivredu, oslobodili smo komunalnog doprinosa sve poljoprivrednike koji investiraju u izgradnju raznih građevinskih objekata.“, izjavio je Doriano Labinjan, načelnik Općine Brtonigle.
„Brtonigla se odlučila na nultu stopu prireza, budući da je to jedan namet koji direktno pogađa stanovnike. Cilj nam je  što manje opteretiti domaćeg čovjeka“, dodao je. „ Ujedno , Brtonigla nije uvela i niti ne namjerava, u skorije vrijeme, uvesti naplatu parkinga kako stanovništvo i privatni sektor ne bi bili opterećeni tim troškom i kako bi se svaki turist koji dođe u Brtoniglu osjećao još više dobrodošao.“, zaključio je Labinjan.

Komentari

komentara