Objavljeno: Pon, velj. 11th, 2019

Brtonigla poziva na hedonizam i zdrav način života

Naime, 16. i 17. veljače, u navedenoj općini održat će se 9. Brtonigla Adventure trek i 7. Choco & Wine fest

  • MP
  • Ekstremni marketing

Brtonigla i ove godine će spojiti nespojivo. Naime, ogromne količine čokolade i vina suočit će se sa stotinama ljubitelja zdravog načina života i rekreacije. Naime, 16. i 17. veljače, u navedenoj općini održat će se 9. Brtonigla Adventure trek i 7. Choco & Wine fest.
Prvoga dana manifestacije stotine prijavljenih iz nekoliko zemalja, stavit će na kušnju svoju izdržljivost i orijentacijske sposobnosti u tri treking utrke različitog intenziteta. Riječ o FUN & RUN utrci od 11 km, CHALLENGER koja broji 23 km i najzahtjevnijoj ULTRA, čija dužina staze dostiže 45 km. I dok prve dvije kreću i završavaju u Brtonigli, ULTRA kreće iz, za sada tajnog polazišta, a za cilj ima isto odredište kao i ostale utrke, gdje u subotu ravno u podne započinje festival čokolade i vina. Veliki broj izlagača nudit će razne čokoladne delicije i ostale čokoladne proizvode (likere, kozmetiku…),  a mjesta će biti i za čokoladne radionice, prezentacije, izrade skulptura i još mnogo toga.

Da je cijeli događaj na visokom nivou dokazuje i prisustvo, Georgette Yvette Ponté koja je završila akademiju likovnih umjetnosti, Zagrebu, smjer kiparstvo, te Marine Prijatelj, dizajnerice čokolade i čokoladnih okusa i Klare Rabensaifner Miljević koja je završila Aranžersko – scenografski dizajn, te Akademiju primijenjenih umjetnosti, oboje u Rijeci. Navedene umjetnice prisutnima će ponuditi nezaboravno iskustvo u izradi skulptura i slika od čokolade, te održati zanimljive prezentacije i degustacije. Važnu ulogu imat će i VR Choco Art koji će objasniti nove principe i prirodne načine proizvodnje čokolade. Kao i svake godine svojim prisustvom uveličat će manifestaciju Villa Soši koja će pripremiti „istarski bucolaj“ s čokoladom te čokoladne muffine i ispričati nam štošta zanimljivoga o slasticama.

No, osim struke, slatke delicije moći će izrađivati svi koji budu htjeli. Naime, pozivaju se svi zainteresirani da se jave u turističku zajednicu Brtonigle kako bi se besplatno uključili u Choco radionicu: „izrada Truffles četiri zemlje & Praline“. I dok će odrasli moći, uz sve navedeno, uživati i u „dobroj kapljici vina“ raznih lokalnih vinara, najmlađi će uživati u Lino Choco Showu, uz prisustvo Lino maskote. Organizator manifestacije u vrlo sadržajni program, uspio je uvrstiti i popodnevnu subotnju glazbenu poslasticu uz duo Little Whisper, tako da svatko će moći naći nešto za sebe na nadolazećim manifestacijama.

Croatian Choco Concept art team čine velike obožavateljice čokolade i umjetnosti

  • Marina Prijatelj, dizajnerica čokolade i čokoladnih okusa. Osim u enogastro istraživanjima, čokoladu (uvijek samo vrhunsku) koristi i za istraživanje, interpretaciju i popularizaciju kulturne baštine i znanosti, u umjetnosti, ekologiji i zaštiti prirode, dog and cat friendly aktivnostima, te podizanju kvalitete usluga u turizmu.   Obožava Istru, njene pejzaže, vina i gastronomiju. Autorica je Croatian Choco Concept projekta. Neki od njenih najzanimljivijih autorskih radova/programa su:  Čokolada Bašćanska ploča, Molekularne čokolade (u suradnji s dr. Ljiljanom Fruk), Čokoladne Priče Opatijske Rivijere, Čokolada & tartufi, Čokolada & vino … Najnoviji projekt koji potpisuje je projekt 4 čokolade o 4 zemlje u suradnji s TZ Brtonigla.
  • Georgette Yvette Ponté,  završila je akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo. Dobitnica više međunarodnih nagrada. Sudjelovala je u više skupnih izložbi, te dvije samostalne. U svom radu ima 3 javne skulpture, sudjeluje u umjetničkim kolonijama.  Gotovo od samog početka nezamjenjiv je dio CCC art teama gdje, uz konzultacije, realizira praline i čokoladne predmete u prava jestiva umjetnička djela i izrađuje autorske skulpture i instalacije  od čokolade.  Osim što se ostvarila kao uspješna umjetnica, Georgette radi kao model i usavršava se u plesanju argentinskog tanga.  Za sebe kaže da se u pauzama posla najradije odmara uz ogromnu količinu crne čokolade.
  • Klara Rabensaifner Miljević završila je Aranžersko – scenografski dizajn, te Akademiju primijenjenih umjetnosti, oboje u Rijeci, kao likovni pedagog.  Po stažu je najmlađi član Croatian Choco Concept art teama.  Svojim slikarskim i kaligrafskim umijećem, kao i umjetničkim intervencijama  u čokoladi, donijela je CCC projektu novu dimenziju svježine i kreativnosti. Kada ne slika čokoladom, bavi se različitim kreativnim smjerovima: slikarstvom, izradom dekoracija i instalacija od prirodnih materijala, ručnim ispisom promo plakata, izradom kostima i scenografije .. . Njen radni moto je stvoriti unikatni proizvod i veseli poklon koji će nekom uljepšati  dan😃  

Komentari

komentara