Objavljeno: Pet, kol. 17th, 2018

Brtonigla proslavila Svetoga Roka uz Stavrosa, Bebeka i spektakularni vatromet

Novinu ove godine, predstavljala je trka na prstenac na karićima, koja se po prvi puta održala u Brtonigli te se pokazala vrlo uspješnom i zanimljivom

 • MP
 • Ekstremni marketing

Kako tradicija nalaže, i ove godine u Brtonigli je proslavljen Sveti Rok u sklopu višednevne manifestacije koja je među najstarijima u Istri. 13. kolovoza započelo se u sportskom duhu u sklopu teniskog turnira San Rocco Cup, gdje su svoje snage odmjeravali razni sudionici te je u konačnici uslijedilo proglašenje pobjednika kako slijedi:

 • Pobjednici glavnog turnira – Marin Filipić i Marko Mataja
 • Pobjednici utješnog turnira – Josip Fabac i Luciano Visintin

Nakon navedenog turnira, manifestacija se nastavila sljedećeg dana u znaku sporta u sklopu malonogometnog turnira koji je priveden kraju prije planiranog zbog kiše koja sve intenzivnije počela padati. U konačnici nisu odigrane utakmica finala i utakmica za treće mjesto, već su se pobjedničke ekipe „obračunale“ putem penala, pa su se rangirale kako slijedi:

 1. MNK Buroli
 2. MNK Grožnjan
 3. MNK Radini

Ujedno, dodijeljene su titule najboljeg golmana Aleksandru Racmanu (MNK Radini) i najboljeg strijelca Carlosu Šepiću (MNK Grožnjan). Istoga dana, zbog obilne kiše nije održan večernji zabavni program.

U srijedu 15.08.2018. veliki broj posjetitelja okupio se na tradicionalnoj Balinjeradi. Među mnogobrojnom publikom koja se okušala u vožnji na karićima, našla se i najmlađa sudionica Giulia Pregara (2) i najstariji sudionik Antonio Zenone Barnaba (91) koji je ujedno i najstariji stanovnik Brtonigle. Novinu ove godine, predstavljala je trka na prstenac na karićima, koja se po prvi puta održala u Brtonigli te se pokazala vrlo uspješnom i zanimljivom.

Ukupno se natjecalo 30-tak karića u ovoj nimalo lakoj disciplini, a u konačnici najbolja trojca bili su:

 1. Loris Beletić iz Motovuna
 2. Gianluca Zubin iz Tribana (Buje)
 3. Raul Barnaba iz Brtonigle

Nakon navedenog, uslijedila je glazbena poslastica uz Tu i tamo band na jednome trgu i legendarnim Željkom Bebekom na drugome. Prije samoga koncerta Bebek je najavio da će koncert u Brtonigli biti na nivou onoga u Ciboni kojeg je pred pol godine održao. To se i desilo. Njegovi hitovi su odzvanjali diljem Brtonigle, a s njime na pozornici nastupao je i njegov 15-godišnji sin koji nedavno postao član benda. Poslije koncerta zabava se nastavila u Dj Atoma do kasno u noć.

16.kolovoza na dan Sv.Roka u jutarnjim satima održana je procesija koja je krenula iz crkve Sv. Roka i završila u crkvi Sv.Zenona gdje se održala Sveta misa. Istoga dana, u večernjim satima krenula je utrka na magarcima u kojoj su na stotinjak metara dugoj stazi natjecali razni sudionici te su konačnici pobjedu odnijeli:

 • 1.Antonio Radin
 • 2.Crebel Thomas
 • 3.Neš Sinožić

U svom obraćanju prisutnima, Radin, je spomenuo da nije slučajno pobijedio, jer magarce izuzetno dobro poznaje, budući da je najveći uzgajivač istarskog tovara u Hrvatskoj s ukupno 77 primjeraka istih. Uslijedila je večernja zabava uz glazbu i veselje za koju su bili zaduženi Alfa Time Band i Jasmin Stavros, dok je u pola noći posjetitelje Brtonigle očarao spektakularan vatromet, nakon kojega su prisutni nastavili druženje uz ples, glazbu i bogatu enogastronomsku ponudu. Načelnik Brtonigle, Paolo Klarić i direktorica TZO Brtonigle, Michelle Babić iskazali su veliko zadovoljstvo što se ovogodišnje izdanje proslave Svetoga Roka pokazalo uspješnim iako je jedne večeri izostala zabava zbog obilne kiše.

Komentari

komentara