Objavljeno: Čet, sij. 3rd, 2019

Bura, bura – kako je stara otišla tako je nova nastavila

Meteoalarm za područje Makarske, Makarskog primorja i šire, prognozirao je  narančastu opasnost

  • MP
  • GCOM

Kako je stara otišla tako je nova nastavila. Pustila nas malo prvoga dana, ali već jučer udri puhati kao da joj je zadnje. Bura, bura. Najsnažniji udar zabilježen je jučer – 125 km/h. Tijekom noći udari su dosezali 110 – 115 km/h, a temperatura zraka bila je 3 celzija. Nije baš za šetnju rivom, a u prekidu je i trajektna linija Sumartin – Makarska. Trajekt Ston koji plovi na liniji Sumartin – Makarska jučer u 11:00 sati isplovio je iz luke Sumartin ali zbog vrlo jake bure koja je na udare puhala do 110 km/h vratio se u luku Sumartin.

Nema optimističnih najava ni za danas, 3. siječnja 2019. Iz GCOM javili su da je za Makarsku izdano narančasto upozorenje:

Meteoalarm za područje Makarske, Makarskog primorja i šire, prognozirao je  narančastu opasnost. Narančasta opasnost upozorava na opasno vrijeme. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite svjesni rizika koji je neizbježan i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Slijedite moguća uputstva dana od strane državnih, područnih te gradskih tijela i službi.

  • Više informacija možete dobiti na besplatni telefonski broj 08000 112.

Bura će se tijekom dana tek malo smiriti, a u noći na petak očekuje se pad temperature i do ispod nula celzijusovih. Subota, prema najavama, ipak donosi smirivanje vremena, ali o tom potom. Ipak je zima, ipak je siječanj.

Komentari

komentara