Objavljeno: Sri, velj. 14th, 2018

CEPOR: Besplatne edukacije za poduzetnike pred mirovinom

U Čakovcu, Rijeci, Puli, Zadru i Splitu održat će se edukacije pod nazivom „Što s poduzećem nakon umirovljenja vlasnika: prepustiti ga djeci, prodati ili nešto treće?“

  • MP
  • Prorsus komunikacije

Poduzeća osnovana devedesetih godina prošlog stoljeća čiji su vlasnici pred mirovinom, zapošljavaju 180.000 ljudi

Zagreb, 12. veljače 2018. – Poduzetnici stariji od 55 godina trebaju početi planirati prijenos poslovanja. Među tim su poduzetnicima vlasnici oko 17.000 malih i srednjih poduzeća osnovanih devedesetih godina prošlog stoljeća. Većina tih poduzeća uspješno posluje te trenutačno zapošljava čak 180.000 ljudi. Kako bi ta poduzeća opstala i nakon umirovljenja njihovih vlasnika, Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) pokrenuo je ciklus edukacija poduzetnika pod nazivom „Što s poduzećem nakon umirovljenja vlasnika: prepustiti ga djeci, prodati ili nešto treće?“ Nakon uspješnog foruma održanog u Zagrebu, edukacije poduzetnika organizirat će se diljem zemlje. U Čakovcu će se održati 20. veljače, Rijeci 6. ožujka, Puli 12. ožujka, Zadru 16. ožujka, a u Splitu 27. ožujka.

Na edukacijama će se analizirati što za tvrtku znači umirovljenje vlasnika te kako odabrati najbolje rješenje za prijenos poslovanja. Poduzetnici mogu primijeniti različite načine izlaska iz poduzeća – od njegove prodaje zaposlenicima prekoprodaje osobi izvan poduzeća ili drugom poduzeću teprijenosa upravljanja i vlasništva na članove obitelji do likvidacije poduzeća. Ekonomski stručnjaci ističu da gašenje poduzeća treba biti iznimka, a ne pravilo. Kako teorija izgleda u praksi, otkrit će hrvatski poduzetnici. Govorit će o svojim iskustvima i ukazati na izazove u planiranju prijenosa poslovanja.

  • Ulaz na edukacije za poduzetnike je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta, mole se predbilježbe putem internetske stranice www.cepor.hr.
  • Edukacije se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta uz potporu Europskog fonda za jugoistočnu Europu.
O CEPOR-u

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) je jedini hrvatski neovisni think-tank koji se bavi problematikom malih i srednjih poduzeća te poduzetništva. Osnovan je 2001. godine kao neprofitna organizacija, a osnivači su lideri iz različitih područja – od akademske zajednice preko udruženja gospodarstvenika i poduzetničkih centara do razvojnih agencija.

Komentari

komentara