Objavljeno: Fri, May 12th, 2017

D-Marin prvi put u Hrvatskoj ugostit će Oceans of Hope regatu

Zahvaljujući Dogus grupi Hrvatska je ušla u klub zemalja domaćina jedne od svjetski poznatih humanitarnih regata

  • MP
  • Mirela Polić/IMC

Šibenik, 10.5.2017. – Za samo tjedan dana, od 17. do 18. svibnja 2017., D-Marin Mandalina po prvi će put ugostiti „Oceans of Hope“ humanitarnu regatu i time se priključiti svjetski poznatom „Sailing Sclerosis“ projektu. Humanitarna regata „Oceans of Hope“ nastala je u Danskoj nakon niza uspješnih projekata „Sailing Sclerosis“ fundacije. Ova regata prva je cirkularna regata na svijetu čiji su sudionici osobe s multiplom sklerozom. Mnoga su istraživanja već pokazala da postoje brojne prednosti fizičkih aktivnosti za bolesnike s MS-om, a cilj ovog projekta je naglasiti sve blagodati koje upravo jedrenje ima na njihovo zdravlje. Regata „Oceans of Hope“ u prvi će plan tako staviti priču o tome što je sve moguće kada ljudi s kroničnim bolestima prevladaju svoje osobne izazove, umjesto da se fokusira na poteškoće s kojima se susreću osobe koje pate od multiple skleroze.

 

Novo poglavlje Hrvatske na svjetskoj jedriličarsko-humanitarnoj karti započet će 13. svibnja u Trogiru, a planirani završetak regate očekuje se 17., odnosno 18. svibnja u Šibeniku. U 10 regatnih brodova svoje će vještine u jedrenju pokazati sudionici u dobi od 18 do 70 godina iz čak 15 zemalja, među kojima su i Novi Zeland te Australija. Po dolasku u Hrvatsku, sudionike regate će dočekati velika zabava uz roštilj u organizaciji D-Marin grupe, koja je već 2 godine ponosni domaćin Oceans of Hope regata u Turskoj i Grčkoj.

Iznimno sam sretan što ćemo u suradnji s Dogus grupom ove godine nastaviti ovu divnu priču i u Hrvatskoj.  Važno nam je da se svi sudionici osjećaju ugodno i dijelom fantastične „Oceans of Hope“ obitelji, a Hrvatska je, uz bezrezervnu podršku koju dobivamo od D-Marin marina, idealno mjesto za postizanje tog cilja
zaključio je Robert Munns, organizator „Oceans of Hope“ regate.

Komentari

komentara