Objavljeno: Sri, lip. 28th, 2017

Decanter uvrstio Terra Rossu među 25 preporuka svjetskih crnih vina

Terra Rossa jedino je vino iz Hrvatske u najnovijem izdanju Decantera u kategoriji 25 crnih vina za svakodnevno ljetno uživanje

  • MP
  • Suzana Diklić/agrolaguna

Prema izboru najnovijeg srpanjskog broja najprestižnijeg svjetskog časopisa o vinima „Decanter“ vino Vina Laguna Terra Rossa berba 2015. ušlo je u kategoriju 25 crnih vina u svijetu za svakodnevno ljetno uživanje čija cijena ne prelazi 25 funta. Ovo istarsko vino jedino je iz Hrvatske tako visoko rangirala ugledna visokopozicionirana degustatorica tog britanskog magazina Christelle Guibert. Njezin zadatak nije bio ni malo lagan, ali je zato olakšala svim pravim gurmanima odabir da uživaju u okusu uzbudljivih i cjenovno vrlo prihvatljivih svjetskih vina.

Terra Rossa je, prema Guibertinom sudu, izuzetno kompleksno vino za tako nisku cijenu, a radi se o uspješnoj kupaži merlota, istarske borgonje i terana, začinjenoj crvenim i crnim voćem koju krasi osvježavajući i sočan okus kojem se istančani nepci raduju. Ovaj istarski crni biser odabran je za vino u kojem se uživa tijekom ljetnih dana zajedno s biranim francuskim, portugalskim, austrijskim, novozelandskim, talijanskim, španjolskim, njemačkim, čileanskim, sjevernoafričkim i urugvajskim vinima.

Sigurni smo da ćete i vi poput priznate Decanterove degustatorice uživati u okusu i mirisu Terra Rosse. U ovim toplim ljetnim danima i noćima najbolje ju je poslužiti na temperaturi između 14 i 15 stupnjeva Celzijevih. Prijat će svima i kao ugodan aperitiv, a njegova najveća snaga leži u prilagodljivosti raskošnoj istarskoj gastronomiji.

Komentari

komentara