Objavljeno: Sub, ožu. 4th, 2017

Denis Šešelj: HSP je centar, a HDZ je rigidna desnica

HDZ kroz kontrolu nad određenim pravašima ustvari kontrolira cijeli taj tkz. desni spektar

 • MP
 • Marko Vekić
Denis Šešelj istaknuti član Hrvatske stranke prava, poznat po izravnom načinu komuniciranja, bez dlake na jeziku (što nekima baš i ne „leži“), svoju ulogu na političkoj sceni baš i ne voli zvati politikom. – Više bih to nazvao ideološkim djelovanjem zbog ratnih zbivanja i stvaranja države. Da sam rođen u normalnoj državi vjerojatno se nikad politikom ne bi bavio. U svojim istupima, kao i tekstovima na svom blogu, najpoznatiji pravaš hrvatskog juga, ne štedi nikoga pa niti pojedine aktere s pravaške scene za koju tvrdi kako je odavno zrela za pročišćavanje (lustraciju) i povratak izvornoj Starčevićevoj misli.
O novom vodstvu HSP-a, predstojećim lokalnim izborima, aktualnoj političkoj situaciji, pravašima, odnosu prema HDZ-u, SDP-u i o još ponečemu – u razgovoru s Markom Vekićem.

 • Prateći pravašku scenu nekako sam dojma da postoje neke trzavice između Vas i vrha stranke, često ih kritizirate. Što je razlog vašim kritikama?

Deplasirano je pričati o problemima unutar stranke ako znamo da smo imali Sabor stranke, izabrali novog predsjednika – novo vodstvo, te ukoliko uzmemo u obzir da je i to jedan korak naprijed za što potvrdu trebamo tražiti već unutar ove godine. Novi predsjednik treba imati prostora za uvid u stanje te pravovaljano ocjenjivanje pojedinih situacija i osoba. Inače, novi predsjednik Karlo Starčević mi se iznimno sviđa te sam uvjeren da su nam politike slične u odnosu na mnoge kojima se on neće svidjeti jer vrlo je jasno da će biti situacija „ili ON ili ONI“ pa stoga ja iz pozicije „NIŠTA“ nemam što žaliti!!

 • Kako prognozirate da će HSP proći na lokalnim izborima općenito, a kako će proći u vašoj općini?

HSP će proći na ovim izborima kao i svaka druga stranka onako koliko ima snažne ljude na terenu. HSP u Općini Slivno ima dva vijećnika u Općinskom Vijeću i to umirovljeni pukovnik Joško Tošić i ja, a zadnju me je godinu zamijenio mladi agronom Ante Bjeliš inače predsjednik naše podružnice. HSP u Općini Slivno će ići u jednoj kombinaciji naravno bez SDP-a i HDZ-a te njihovih priljepaka koju će predvoditi stožerni HSP te očekujemo takav rezultat koji će nam jamčiti predsjednika Općinskog vijeća!

 • Kakvo je trenutno stanje na pravaškoj sceni? Često ste izjavljivali da je HDZ uništio HSP. Pojasnite kako to mislite i koji “pravaši“ su u sprezi s HDZ-om radili na uništenju HSP-a?

Lakše mi je nabrojiti koji nisu radili u sprezi sa HDZ-om! HDZ kroz kontrolu nad određenim pravašima ustvari kontrolira cijeli taj tkz. desni spektar. Nakon ubojstva Parađika i Kraljevića izvršila se ta kontrola koja traje i danas i to sve do dolaska gosp. Starčevića na čelu HSP-a s tim da još ima „zaostalih“ kadrova koje možete prepoznati, što ću reći bez lažne skromnosti, i po odnosu prema meni! Evo npr. Onaj tko je konstruirao za zadnje izbore „Pomak“ taj je ustvari ugušio HSP te se sad pomakao a onaj koji ga je unovačio taj stoji u stroju i na poziciji!

 • Jednom ste izjavili da ste predsjednik stranke da bi HSP vratili u politički centar kamo pravaštvo izvorno i pripada. Možete li malo to pojasniti, jer prosječan građanin pravaštvo doživljava kao ekstremnu desnicu?

Pa izjavio sam da je HDZ rigidna ekstremna desnica a HSP je čisti centar ako ćemo gledati osnivački dio. HDZ je čista jugo-desnica koja je devedesetih ušla u crkve te maše drugim popularnim kockastim zastavicama. Kako bi to kao predsjednik odradio? Pa vrlo jednostavno. Prvo, zabranio bih koalicije na lokalnoj razini osim sa pravaškim opcijama s ciljem da u budućnosti napravimo zajednički sabor. Nakon toga bi obišao sve županije i temeljem rezultata donio bolne odluke. Mnogi bi otišli, a drugima bih se zahvalio! Točnije, kad bih bio bitan mnogi bi vrlo brzo izišli bez da ih tjeram.

 • Kako bi ga vratili u centar, kojim metodama bi napravili takav zaokret?

Ljudima! Kadrovska politika je majka svih politika. Otvarali bismo teme budućnosti a ne bi kao do sada bili ono što čine braniteljske udruge. Ako treba, može se osnovati stranačka udruga branitelja i neka oni pale svijeće i bave se tim temama iz Domovinskog rata.

 • Mnogi pravaši zazivaju povratak Dobroslava Parage u aktivnu politiku. Ima li, po Vašem mišljenju, izgleda da se to dogodi i bi li to preporodilo pravašku scenu?

Nikada se Paraga u politiku neće vratit il dao Bog da sam pogriješio. Iznimno ga poštujem kao i njegov doprinos stvaranju Hrvatske. Ogromna je njegova žrtva od oba režima – boljševika Broza i njegovog generala.

 • Kakvo je Vaše mišljenje o aktualnom premijeru Andreju Plenkoviću?

Sin majora KOS-a i lekarke predodređen za vodstvo UdboHrvatske. A što reći? Kad odradi mandat i rasproda vodu, šume i struju odo on u Brisel a mi možemo skupa u Irsku!

 • Vaše mišljenje o bivšem ministru Hasanbegoviću? Je li on iskreni pravaš ili kukavičje jaje instalirano da HDZ-u privuče pravaške glasove?Može li uopće netko biti pravaš, a član HDZ-a?

Drag je meni Hasan. Često se čujemo. Vrlo,vrlo korektan i obrazovan. S ljudske strane smatram da na ovakvu razbijenu desnicu projekt dijela „prohadezeove“ desnice da se preko lista HDZ-a uvuku u Sabor i ne zvuči loše. Načelno, pravaš može biti član svake stranke koja se zasniva na programima Ante Starčevića.

 • Je li Davor Bernardić dobar izbor za SDP? Da ste član te stranke bi li više voljeli da je na čelu on ili Milanović?

Kao što sam i najavio SDP bez Milanovića je kao Barcelona bez Messija! To je bio lider koji bi sa HDZ-om imao 70% na izborima. Nakon Milanovića, Bernardić je kao HDZ nakon smrti Tuđmana!!

 • Vaše mišljenje o prvom predsjedniku dr.Tuđmanu?

Zadnji predsjednik SRH i prvi Hrvatski predsjednik. Lagana primopredaja od Račana i zaštita tekovina komunističke partije.

 • Kakva bi Hrvatska bila da je na prvim izborima pobijedio HSP na čelu s Paragom?

Možda bi bio i gori od Tuđmana. Možda bi stvorio u ratu dvije Hrvatske kao Pavelić što je stvorio Tita. Možda države nikad ne bi imali, a možda bi bila do Drine. Pitaj dragog Boga!!??

 • Kakav bi scenarij bio da je tada SDP s Račanom na čelu osvojio vlast?

Deplasirano pitanje! Račan je Tuđmanu prepustio vlast dogovorno.

 • Vaše mišljenje o EU i NATO-u, je li nam potrebno da smo dio toga?

To je slično kao Hitler i Sile Osovine, samo nedostaju Hrvati kao topovsko meso na ruskom frontu.

 • Vaše mišljenje o Trumpu?

Ništa posebno! Još jedan u nizu. Mi mu ne značimo ništa. Globalno?? Drago mi je zbog Soroša i mnogih drugih svjetskih zlikovaca.

 • Za kraj, da ste vi premijer koje korake bi povukli za spas Hrvatske?

Referendum za izlazak iz EU. Procvjetali bi. Bili bi raj na zemlji. Ali prije toga izabrati pravog lidera.

Denis Šešelj o sebi

Pravaš, član HSP-a od 92. g, kršćanin, Hrvat, domoljub, demokrat, starčevićanski liberal, stvarni antifašist te antikomunist!

 • -rođen 20.veljače 1975. u Metkoviću a živi od rođenja u mjestu Podgradina nedaleko Opuzena, Općina Slivno!
 • -Završio srednju školu, smjer Promet
 • -oženjen,otac dvoje djece
 • -maloljetni dragovoljac Domovinskog rata

denisseselj.blog.hr

Komentari

komentara