Objavljeno: Pon, pro. 11th, 2017

Dok se političari svađaju, poduzetnice surađuju

U Sarajevu predstavljen Kongres poduzetnica Zagreb 2018 uz intenziviranu suradnju s bosanskohercegovačkim poslovnim ženama

Kongres poduzetnica, koji će se po treći puta održati u Zagrebu na Dan žena 08. ožujka 2018, uspješno je predstavljen u susjednoj Bosni i Hercegovini. Kongres poduzetnica 2018, baš kao i prethodna dva kojega je organizirao Virtualni ženski poduzetnički centar, predstavlja najveće poslovno okupljanje žena u jugoistočnoj Europi, što stavlja Zagreb i Hrvatsku među lidere u razvoju i promociji poduzetništva u regiji. Kongres se organizira uz veliku potporu i u partnerstvu s Gradom Zagrebom, pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, te uz potporu s mnogim organizacijama iz Hrvatske i regije, među kojima su prvi ruku suradnje pružile i bosanskohercegovačke poduzetnice.
Zahvaljujući intenzivnoj i plodonosnoj suradnji s Regionalnom Asocijacijom Poduzetnica Poslovna Žena koja djeluju u Bosni i Hercegovini, promocija i predstavljanje Kongresa poduzetnica 2018 upriličena je u Sarajevu u nazočnosti pedesetak sudionica i sudionika, među kojima je bio i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH. Komora je ujedno i bila prostor gdje je Kongres poduzetnica 2018 predstavljen, te kojega će sadržajno i promotivno osnažiti i suradnja Regionalne asocijacije poduzetnica Poslovna žena iz Sarajeva i Virtualnog ženskog poduzetničkog centara iz Zagreba, organizatora kongresa.

Mi smo mlada organizacija, ali s velikim rezultatima. Nastali smo iz potrebe da se okupimo, umrežimo, podijelimo iskustva, znanja i probleme i jačamo žene u poduzetništvu i poslovnom svijetu.Korak više u tom umrežavanju bit će i nazočnost bosanskohercegovačkih poduzetnica na Kongresu poduzetnica 2018 i uz Bosnu i Hercegovinu kao zemlju partner
izjavila je Dženita Zirdum, predsjednica RAP Poslovna Žena, naglašavajući da je jedan od ciljeva veća vidljivost poslovnih žena i onih koje mogu biti uzori drugim ženama što će definitivno Kongres poduzetnica kojemu će nazočiti i bosanskohercegovačke kolegice tomu pomoći.

 • Kongres će se po treći puta održati na Dan žena u Zagrebu u nazočnosti više od 600 okupljenih. Svi sadržaji kongresa su u cijelosti besplatni i kongres nema kotizacije.
 • (prijave se obavljaju putem službene internetske stranice www.kongres.poduzetnica.hr)
 • (video razglednicu s ovogodišnjeg Kongresa održanog u Zagrebu možete pogledati na ovom linku https://youtu.be/o3RoMn1YlWI)

Prilikom predstavljanja Kongresa poduzetnica u Sarajevu voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić naglasila je kako je Bosna i Hercegovina i država partner u provedbi ove manifestacije, a ugledna bosanskohercegovačka poduzetnica Adisa Tufo bit će i predavačica na kongresu kojemu je cilj predstaviti žene koje su uspjele i dokazale kroz vlastitim primjerom da su prava poslovna motivacija i inspiracija na realnom sektoru.

Žensko je poduzetništvo postalo iznimno značajan zamašnjak gospodarstava jugoistočne Europe, a suradnja koju intenziviramo na relaciji Sarajevo – Zagreb, s ciljem još više potaknuti na zajednički rad i suradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava, kojeg smo konstruktivni dio, korak je naprijed k ostvarenju tog cilja. Jer dok se naši političari svađaju, poduzetnice će dokazati koliko surađuju. A upravo je to cilj našeg povezivanja i kroz održavanje Kongresa poduzetnica 2018 Hrvatske i regije, koji će se u partnerstvu s BiH poduzetnicama održati u Zagrebu
kazala je voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba.
Ciljevi Kongresa su u prvom redu poticanje i osnaživanje žena za pokretanje poduzetničkih aktivnosti, razmjena znanja i iskustva, umrežavanje i zajednički rad poduzetnica, poticanje gospodarske suradnje u Hrvatskoj, regiji a i šire kao i poticanje konkurentnosti i izvrsnosti korištenjem novih tehnologije te primarno smanjenje marginaliziranosti žena u poslovnom svijetu. U sklopu Kongresa poduzetnica bit će po drugi puta upriličeno i izlagačko događanje „Poduzetnički sajam“ na kojem će poduzetnice iz cijele Hrvatske, ali i regije predstaviti i promovirati svoje poslovne aktivnosti i sadržaje. Među njima poseban show room prostor imat će i poduzetnice iz Bosne i Hercegovine, kako bi se svim sudionicima Kongresa predstavile sa svojim proizvodima, te pružile informacije o svojim uslugama.
Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, 8. ožujka 2018. predstavlja platformu za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji. Kongres poduzetnica još će jednom, na Dan žena 08. ožujka 2018., na jednom mjestu, u iznimnom broju, okupiti vlasnice tvrtki i obrta koje marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

Bez njih ne bi bilo ni Kongresa poduzetnica

Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, najveće poslovno okupljanje poduzetnica u ovom dijelu Europe od kada postoji tržišna ekonomija, 08. 03. 2018 – Zagreb, City Plaza kongresni centar kojega organizira Virutalni ženski poduzetnički centar svestrano podupiru i pomažu:

Dijamantni sponzor

 • METROTEKA d.o.o. Zagreb

Zlatni sponzori

 • EXPERT PRODUCT d.o.o. Zaprešić
 • ProConventa d.o.o. Zagreb
 • Kontoar d.o.o. Nova Gradiška
 • ČIP Sistemi d.o.o. Sarajevo

Srebrni sponzori

 • Zagrebačka banka d.d. Zagreb
 • Wüstenrot stambena štedionica d.d. Zagreb
 • Robert Bosch d.o.o. Zagreb
 • Poliklinika Nado Fizio Medico centar Osijek
 • ATLANTIDA Boutique Hotel Rogaška Slatina
 • Nova generacija softvera d.o.o. Zagreb
 • MINT IT d.o.o. Zagreb
 • IMAVES d.o.o. Zagreb
 • Uvez d.o.o. Zaprešić

PRESS CLIPPING d.o.o. Zagreb

Sponzori

 • SPECIJALISTIČKA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA
 • Dr. Mirjana Semenić Rutko Vukovar
 • Tim Kabel d.o.o Sesvete
 • Kemoboja Dubrava d.o.o. Zagreb

Komentari

komentara