Objavljeno: Ned, ruj. 30th, 2018

Dr. Jure Burić: “Kruhovanje” Pupovca – Atentat hamburgerom

Kad počinitelja nađete žestoko ga osudite. Samo za ovaj slučaj u Hrvatsko pravosuđe uvedite smrtnu kaznu. Osudite ga i javno objesite…

  • MP
  • Tekst Dr Jure Burić

Prije nekoliko godina na jednom Zagrebačkom trgu pretučena je od brutalnog nasilnika gospođa dr Ružica Čavar umirovljenica i članica “ Pokreta za obitelj”. I tko nije toga dana imao prigodu čuti tu kratku vijest, idućeg te prigode nije više bilo. Nisu se o tom sramnom dogođaju imali potrebu očitovati niti političari niti novinari . Osta gospođa Ružica sama, sa svojom obitelji i svojim prijateljima, ali i sa svojim Bogom i svojom vjerom da čini dobro.
A onda prije par dana nemili dogođaj na Zagrebačkoj tržnici Dolac. Neodgovorni gospodin uputio je “malo bržom dostavom” paketić hamburgera ili čega li već, ali u pitanju je ipak samo  kruh, gospodinu Miloradu Pupovcu i njegovom stranačkom kolegi. I medijska javnost se zapali.
Nema toga koji nije imao potrebu komentirati to “gađanje kruhom” Milorada Pupovca,  od samog novobradatog Predsjednika Hrvatskog Sabora Jandrokovića do Premijera, oporbenih čelnika, čak i Predsjednika jedne susjedne države, novinara…..I ti komentari ostaju do danas: Vijesti na HRT- i ostalim TV postajama, radiju, portalima, tiskovinama. Svi su oni  jedinstveni u osudi: traže da “jake snage MUP-a” čim prije otkriju počinitelja i privedu ga pravdi. Pridružujući se tom apelu dajem i svoj prijedlog :

  • Kad počinitelja nađete žestoko ga osudite. Samo za ovaj slučaj u Hrvatsko pravosuđe uvedite smrtnu kaznu. Osudite ga i javno objesite na mjestu gdje je “počinio zločin “ kao opomenu svima onima koji bi se ikada usudili uputiti komad kruha prema tom gospodinu ili njegovim istomišljenicima.

A vama dragi čitatelji evo nekoliko savjeta kako postupiti u slučaju slučajnog ili namjernog susreta s navedenim gospodinom i njegovim suradnicima, a da i vi ne završite na vješalima.

Evo ovako:

  1. Čim ugledate gospodina Pupovca istog trenutka stavite svoje ruke na leđa i to s otvorenim šakama i pokažite ih tom gospodinu kako bi se gospodin uvjerio kako su vaše ruke prazne i u njima nema nikakva spornog predmeta koji bi mogao ugroziti njegov život.
  2. Ukoliko u tom trenutku imate probavnih smetnji, pa prijeti opasnost od “ispuštanja vjetrova”morate se okrenuti postrance, jer u slučaju “ prdeža”, na suđenju bi se moglo ustvrditi da je bilo “orkanskih razmjera”, a ta brzina mogla bi ugroziti gospodinov život.
  3. U koliko kašljete preporuka je ponovno zauzeti postranički položaj, jednu ruku staviti na usta, a s drugom visoko podignutom, dok skačete, mahati, jer bi se na sudu moglo zaključiti da je brzina i veličina čestica iz vaših pluća mogla biti pogubna.
  4. Posljednje- pratite kad je gospodin Pupovac u Saboru ili na savjetovanju u Beogradu i samo tada izlazite na ulicu.

Nadajući se da sam vam s ovih nekoliko savjeta spasio život i izbjegao vješanje srdačno vas pozdravljam. Vaš

  • Dr Jure Burić

Dodao bih:

Pogledajte o atentatu hamburgerom i:

Komentari

komentara