Objavljeno: Uto, srp. 4th, 2017

Dva zlata za Vina Laguna na prestižnom natjecanju u Francuskoj

Castello Festigia 2013 i Cabernet Sauvignon Festigia Riserva 2011  osvojila su zlatne medalje na Les Citadelles du Vin 

  • MP
  • Suzana Diklić

Vina Laguna jedina su vina iz Hrvatske nagrađena s dvjema zlatnim i jednom srebrnom medaljom na najstarijem međunarodnom natjecanju na svijetu   Les Citadelles du Vin na kojem je sudjelovala 31 zemlja. Castello Festigia 2013 i Cabernet Sauvignon Festigia Riserva 2011  osvojila su zlatne medalje na Les Citadelles du Vin, prestižnom vinskom natjecanju održanom u Bourgu u Francuskoj. Srebrnom medaljom nagrađen je Castello Festigia 2015.
Les Citadelles du Vin  je najstarije međunarodno natjecanje u svijetu. To je također najveće vinsko natjecanje u Francuskoj s certifikatom ISO 9001 koji potvrđuje da se primjenjuje kvalitetan pristup te se uvažavaju strogi tehnički standardi u organizaciji. Ove godine na vinskom natjecanju okupilo se preko 500 vinskih stručnjaka i ljubitelja vina koji su kušali 1.074 uzoraka vina iz 31 zemlje svijeta.
Vina Laguna na ovom natjecanju su već četvrtu godinu za redom, a u izrazito jakoj konkurenciji do sada su okrunjena s 10 medalja, od čega 8 zlatnih i 2 srebrne. Iz godine u godinu na tom renomiranom svjetskom vinskom ogledu potvrđuju svoju kvalitetu i dokazuju konstantan trud cijelog Agrolaguninog tima stručnjaka.

Castello

Duboka rubinsko-crvena boja, slojevite voćno-začinske arome, koje se otvaraju u čaši, na crni ribiz, borovnice, kavu, vaniliju i karamelu. Mekoća, podatna struktura i toplina merlota, svježina, posebna aromatika i elegancija syraha, čvrsta struktura cabernet sauvignona, savršeno su objedinjeni u ovoj kupaži. U ustima je Castello izrazito elegantno, mekano i svježe vino, slojevitog i trajnog voćnog okusa, tipičnih obilježja najboljih istarskih crnih vina.

Cabernet Sauvignon Festigia Riserva

Duboka tamna rubinsko-crvena boja. Kompleksne voćne arome na crni ribiz, šljivu, začinske note papra i vanilije. U ustima se jasno otvara zrelost i koncentracija iz te dobre godine berbe, s čvrstom i srednje jakom strukturom, zrelim slatkim taninima, po ispijanju u ustima ostaje dugotrajan okus. 

Da biste u potpunosti uživali u ovim vinima najbolje je da ih konzumirate na temperaturi između 18 i 20 stupnjeva Celzijevih, a savršeno se sljubljuju s hladnim narescima, mesnim predjelima s umacima, raznim pečenjima te zrelim sirevima.

 

Komentari

komentara