Objavljeno: Sun, Mar 19th, 2017

Eko-vrtić „Ciciban“: Održana radionica za djecu, mame i tate

Eko-vrtić „Ciciban“ sudjeluje i u projektu „Eko paket“ koji podrazumijeva sakupljanje tetrapak ambalaže

  • MP
  • Natalija Tomaš

Povodom Dana žena, a uoči Dana očeva, odgajatelji dječjeg vrtića „Ciciban“ su za djecu , mame i tate organizirali  radionicu na otvorenom.  To je bila prva radionica takvog tipa jer su odgajatelji željeli ugostiti  svoje korisnike  u dvorištu eko-vrtića „Ciciban“ kojeg uz pomoć roditelja uređuju proteklih nekoliko godina. Oslikani zidovi, stazice, uređeni cvijetnjaci i vrtovi  te igralište zasjali su u punom sjaju  i  bili idealno mjesto  za radionice  koje su se održale 14. ožujka za  starije skupine te 15. ožujka  za jaslične skupine.

U skladu sa svojim eko-programom na radionicama su se reciklirale plastične vrećice, novinski papir i  tetra pak ambalaža.  Na radionicama u suradnji sa Makarskim komunalcem i  ing.biologije Milom Lukić koje se u vrtiću „Ciciban“ provode protekle dvije godine,  djeca su u sklopu eko-škole provodila istraživačko učenje o obnovljivim izvorima energije. Jedan od obnovljivih izvora energije je i energija vjetra te su sa svojim roditeljima djeca izrađivala „vjetrenjače“ i „zmajeve“ kako bi odmah na terenu mogli provjeriti  svoje „male letjelice“  i doživjeti energiju vjetra. 

Eko-vrtić „Ciciban“ sudjeluje i u projektu „Eko paket“ koji podrazumijeva sakupljanje tetra pak ambalaže. Roditelji su pomogli u sakupljanju tetrapak ambalaže , a na radionici su  ih mame uz  pomoć tkanina, perlica , dugmadi i vrpci  pretvorile u prekrasne torbice i novčanike koje je željela imati svaka djevojčica. Povratne informacije koje smo dobili od roditelja i djece su jako pozitivne i  ohrabrujuće za daljnje projekte.

Komentari

komentara