Objavljeno: Pet, stu. 24th, 2017

Emirates Group objavila godišnje izvješće o utjecaju na okoliš 2016/2017.

Ključni dio ekološke strategije Grupe je poslovanje ekološki učinkovitom flotom pa je tijekom protekle godine Emirates umirovio i posljednje preostale zrakoplove modela Airbus A340 i A330

  • MP
  • Morana Tuškan

Dubai – 23. studeni 2017. –Emirates Group, koja okuplja zrakoplovnu tvrtku Emirates i dnatu, danas je objavila sedmo godišnje izvješće o okolišu koje opisuje poslovanje grupe u skladu s ekološkim odrednicama za financijsku godinu 2016.-2017. Reviziju je napravila tvrtka Pricewaterhouse Coopers (PwC), a izvješće donosi inicijative o održivosti okoliša i podatke o izvedbi niza aktivnosti Grupe kao što su zrakoplovne operacije, aktivnosti tvrtke dnata koje se odnose na cargo i zemaljske usluge te druge komercijalne aktivnosti kao što su inženjering i ugostiteljstvo. S obzirom na to da je UN 2017. godinu proglasio međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj, Grupa je povezala svoje ekološke prioritete s ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda kako bi osigurala još snažniji fokus na područja u kojima može imati najveći utjecaj.

Poslovna godina 2016.-2017. bila je zapravo izazovna jer smo se suočili s nizom društvenih, gospodarskih i političkih događaja na našim tržištima diljem svijeta. Određena potrošačka sigurnost i potražnja za putovanjima tako su pogođene nizom „šokova“. Ipak, naši rezultati, poslovni temelji i reputacija brenda drže nas u povoljnom položaju, što nam omogućava da prebrodimo ovakva turbulentna vremena
izjavio je NjE Sheik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor zrakoplovne kompanije Emirates i Grupe te dodao:
Ulažemo u naše ljude, nove sustave, nove tehnologije i infrastrukturu koja će nam omogućiti profitabilan i održiv nastavak razvoja poslovanja. Naše putovanje prema preobrazbi poslovanja otvorit će nove mogućnosti za poboljšanje razine učinkovitosti resursa, gradeći našu poslovnu elastičnost kako bi se ucrtali put ne samo za sljedeću godinu, već i dugoročno.

Ključni dio ekološke strategije Grupe je poslovanje ekološki učinkovitom flotom pa je tijekom protekle godine Emirates umirovio i posljednje preostale zrakoplove modela Airbus A340 i A330. Aviokompanija sad upravlja flotom koju čine zrakoplovi Airbus A380 i Boeing 777, a zajedno s teretnim zrakoplovima Boeing 777, prosječna starost flote je 5.3 godina, što je znatno ispod prosjeka industrije. Moderna širokotrupna flota donosi nižu emisiju plinova i buke, a putnicima nudi višu razinu udobnosti. Napori Grupe da unaprijede operativnu učinkovitost u cijelom poslovanju također su pomogli smanjenju troškova i utjecaja na okoliš. Na primjer, proces pranja zrakoplova koji štedi vodu, a koji je uveo Emirates Engineering a pomoći će uštedjeti 11 milijuna litara vode godišnje, dok će projekti energetske učinkovitosti, kao što je instalacija svjetlosnih dioda u hangare, uštedjeti znatnih 237 megavat-sati električne energije mjesečno. Tijekom dugih letova u ekonomskoj klasi putnicima se sad nudi i održivo napravljena deka. Svaki topli vuneni pokrivač izrađen je od 28 recikliranih plastičnih boca koje bi inače završile na odlagalištu. dnata je obilježila najuspješniju i najprofitabilniju godinu poslovanja u svojoj 58-godišnjoj povijesti. Preko svoje četiri poslovne jedinice, poslovanja u zračnoj luci UAE-a, poslovanja u međunarodnim zračnim lukama, turističkim uslugama i ugostiteljstvom, tvrtka je potpisala značajne nove ugovore, proširila postojeće odnose i nastavila osvajati priznanja za kvalitetu usluga.

Zemaljske usluge aviokompanije u Dubaiju i širom svijeta postupno mijenjaju vozila i opremu na terenu s električnom/hibridnom opremom, smanjujući emisije ugljičnog dioksida i drugih onečišćujućih tvari. Električna oprema za također se koristi u međunarodnim zračnim lukama među kojima su one u Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u, Nizozemskoj, Švicarskoj i Singapuru, uz planove za proširenje flote ovih vozila i mjesta na kojima se koriste. Kako bi omogućila dugoročnu izvrsnost u zdravstvu, sigurnosti i okolišu (Health, Safetyand Environment, HSE), dnata je tijekom godine implementirala Integrirani sustav upravljanja (IMS). IMS, jedan od temeljnih ciljeva strategije “One dnata”, pokriva sve operativne aspekte različitih poslovanja dnate i podržava kulturu učenja kako bi se omogućilo kontinuirano poboljšanje u svim područjima poslovanja.
Grupa je nastavila svoju snažnu potporu akciji protiv nezakonite trgovine proizvodima i sirovinama dobivenih od životinja, a kroz inicijativu “A Greener Tomorrow” doprinijela je trima organizacijama u Africi koja su na čelu zaštite divljih životinja, a to su Southern African Wildlife College Trust, Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds, and African Parks. dnatin filantropijski program dnata4good koji je pod vodstvom zaposlenika također je nastavio svoju potporu zaštiti divljih životinja u Južnoj Africi i završio projekt izgradnje škola u Nepalu.

Na poveznici je Izvješće: https://www.emirates.com/english/environment/reports/reports.aspx

Komentari

komentara