Objavljeno: Pet, svi. 4th, 2018

Emirates otvaranjem najfinijih vina iz vlastitog vinskog podruma lansirao kolekciju Emirates Vintage

Emirates u svojim vinskim podrumima trenutno pohranjuje 4.7 milijuna boca vina – od kojih će neke biti poslužene tek 2027. godine

 • MP
 • Dora Starčević

Dubai, UAE, 3. svibnja 2018. –Emirates je predstavio povijesnu kolekciju Emirates Vintage – izbor vrhunskih vina iz svog podruma u Burgundiji koja su bila pohranjena i do 15 godina. Četiri vina koja će ove godine uključiti u svoju ponudu su Château Cheval Blanc 2004, Château Haut Brion 2004, Château Mouton Rothschild 2001 i Château Margaux 1998. Zbog ograničene dostupnosti, ova ekskluzivna vina, bit će servirana u prvoj klasi na odabranim rutama u ograničenom razdoblju.
Emirates od 2006. godine kupuje vina s ciljem dugoročnog skladištenja, od kojih su mnoga kupljena ‘enprimeur’ ili dok su još bila u bačvama. Kolekcija Emirates Vintage predstavlja najprestižnija od prikupljenih vina vrlo rijetkog izbora. Ova zrakoplovna kompanija uspjela je nabaviti velike količine zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu kupnji vina. Izgradili su izravne veze s nekim od najprestižnijih vinograda na svijetu kako bi svojim klijentima osigurali najekskluzivnija i rijetka vina.

Uspostavili smo izravan odnos s vinarima, odabrali željene vintage primjerke, a zatim ih skladištili u Burgundiji i do 15 godina prije nego što smo odlučili da su spremni za posluživanje. Potrebno je mnogo strpljenja, ulaganja i dugoročnog planiranja. Naš cilj je oduvijek bio element iznenađenja i oduševljavanja naših putnika, a upravo smo im odabranim vinima pripremili pravu poslasticu
izjavio je Joost Heymeijer, potpredsjednik tvrtke, Inflight Catering, Emirates. Dodao je:
Uložili smo mnogo truda kako bismo na najbolji mogući način predstavili vina iz kolekcijeEmiratesVintage. Odvojili smo vrijeme za edukaciju našeg kabinskogosoblja, redizajnirali naše čaše i te kreirali meni koji nudi specijalitete koji se najbolje sljubljuju s ponuđenim vrhunskim vinima, kako se krajnje iskustvo ni po čemu ne bi razlikovalo od primjerice najboljih restorana u najvećim svjetskim gradovima.

 

Odabrana vina odležala su i do 15 godina u ekskluzivnom Emirates podrumu u Burgundiji

Kolekcija Emirates Vintage lansirana je prošlog tjedna na posebnom letu u Pariz s Château Cheval Blanc 2004. Arnaud de Laforcade, komercijalni direktor Estatea, održao je putnicima tečaj na 12 tisuća kilometara visine u legendarnom Emirates A380 Onboard Loungeu. Posebna degustacija omogućila je putnicima da uživaju u Château Cheval Blanc 2004 i 2006. Također, pripremljena su posebna jela kako bi nadopunila svako od ponuđenih vina iz kolekcije Emirates Vintage. Kulinarski tim zrakoplovne kompanije surađivao je sa svojim in-house sommelierima kako bi zajedno razvili jela koja će najbolje dopuniti vina i ponuditi fine dining iskustvo za vrijeme leta.

U skladu s regionalno nadahnutim jelovnicima, jedinstveno jelo je odabrano za svaku rutu i vino. Na primjer, na letovima za i iz Dublina, Château Cheval Blanc 2004 bit će serviran s irskim goveđim filetom i krumpirom dauphinoise, vrhnjem, porilukom i špinatom, mladom mrkvom i umakom od luka vlašca. Isto vino će biti upareno s divljači i posluženo s umakom od timijana, blanširanom korabom, mladom mrkvom i brokulom na letovima u Ženevu.
Četiri vina bit će servirana tijekom cijele godine na raznim rutama u Europi, Americi, Aziji i Australiji. Ovaj izbor dokaz je Emiratesovog konstantnog ulaganja u vina Bordeaux te predstavlja vodeći proizvod na njihovom popisu vina koja se serviraju na letovima. Samo prošle godine, ova zrakoplovna kompanija kupila je vina i šampanjce u Francuskoj u vrijednosti 56 milijuna dolara. Od 2006. godine uložila je 780 milijuna dolara u vina iz cijelog svijeta kako bi svojim putnicima pružila nezaboravno kulinarsko iskustvo na letovima. Danas, ponuda Emiratesa sadrži više od 80 vrhunskih vina i šampanjaca koje svakodnevno poslužuju diljem svoje mreže.

U sljedećih nekoliko godina, u kolekciju EmiratesVintage bit će dodano više vina nakon što postignu optimalnu zrelost. Emirates u svojim vinskim podrumima trenutno pohranjuje 4.7 milijuna boca vina – od kojih će neke biti poslužene tek 2027. godine.

Kolekcija Emirates Vintage (The Emirates Vintage Collection)

 • Château Cheval Blanc 2004
  Trenutno se servira na letovima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Francuskoj, Nizozemskoj i Ženevi na ograničeno razdoblje. Ovo vino ima mirisnu notu trešnje, maline i latica ruže.
 • ChâteauMargaux 1998
  Planirano za letove u Australiju te odabrane azijske rute od lipnja na ograničeno razdoblje. Ovaj 1998 ima miris svježe šljive, crne trešnje i pikantne kupine, s nagovještajem crnog čaja.
 • ChâteauHautBrion 2004
  Planirano za letove u Ameriku i UK od listopada na ograničeno razdoblje. 2004 sadrži tipične Graves arome crnog ribizla i cigara s daškom crne masline.
 • Château Mouton Rothschild 2001
  Planirano za letove za Njemačku i Austriju od lipnja na ograničeno razdoblje, te za letove za Francusku, Nizozemsku i Ženevu od studenog na ograničeno razdoblje, 2001 ima složen i otvoreni buket s notama kupina, šumskog raslinja i grafita s dodatkom narančine kore.

Komentari

komentara