Objavljeno: Sub, ruj. 15th, 2018

Emirates Sky Cargo ostvario novi rekord u svom hubu u Dubaiju

*ULD- container sused to load cargo on aircraft / *ULD – kontejneri koji se koriste za utovar tereta na zrakoplove

  • MP
  • Morana Tuškan

ZAGREB, 14.rujna 2018.–Emirates Sky Cargo prevezao je milijun ULD-a (Unit Loading Device / jedinica za utovar) kroz povezanu uslugu prijevoza carga koja povezuje Dubai International Airport (DXB) i Dubai World Central (DWC). Usluga prijevoza omogućuje brzu povezanost carga između Emiratesovih putničkih i teretnih zrakoplova.
Emirates Sky Cargo je predstavio transportni koridor u travnju 2014. godine, kada je zračni cargo prijevoznik prvi put pokrenuo cargo letove iz zračne luke Dubai World Central. Flota od 49 kamiona, uključujući 12 hlađenih kamiona za robu osjetljivu na temperaturu spaja cargo između dvije zračne luke 24/7.
Emirates Sky Cargo olakšava globalno trgovanje povezivanjem carga preko 160 međunarodnih destinacija kroz čvorište u Dubaiju gdje se nalaze dva najsuvremenija teretna terminala Emirates Sky Central. Cargo koji stiže u Dubai često se mora povezati s putničkim letovima do teretnjaka ili obrnuto za njihov daljnji put.

Dvije zračne luke, jedno čvorište, milijun prevezenih ULD-a

Prijevoz carga između dviju zračnih luka odvija se besprijekorno kroz povezanu uslugu prijevoza s vremenom prijevoza od 4,5 sati od dolaska robe na teretni zrakoplov do odlaska s putničkog zrakoplova i obrnuto. Brzi prijenos tereta iz kamiona osigurava raspoloživost 40 pristaništa za utovar i istovar na teretnim terminalima Emirates Sky Central.

Emirates Sky Cargo jedini je zračni cargo prijevoznik koji raspolaže s čvorištem dviju zračnih luka s prihvatnim kapacitetom blizu 3 milijuna tona carga godišnje. Naša flota od 49 kamiona funkcionira po principu kotrljajućeg transportnog remena koji omogućava povezivanje od 4,5 sati između dolaska carga u jednu zračnu luku i odlaska iz druge, čime se dvije zračne luke učinkovito integriraju u jedno čvorište
rekao je Henrik Ambak, viši potpredsjednik Emiratesa, odjel Cargo Operations Worldwide.
Prijenos milijun ULD-a kroz virtualni koridor Emirates Sky Carga u samo četiri godine svjedoči o kritičnoj važnosti ove usluge našoj cjelokupnoj ponudi
dodao je.

Tijekom posljednje četiri godine, usluga prijevoza pomogla je povezati više od milijun ULD-a preko više od 272.000 putovanja između dviju zračnih luka. Ukupno je više od 1,2 milijuna tona carga u rasponu od lijekova osjetljivih na temperaturu i kvarljive robe do luksuznih automobila razvezeno putem flote kamiona. Flotu održava i njome upravlja Allied Transport Company sa sjedištem u Dubaiju u ime kompanije Emirates Sky Cargo.

Kako bi se osigurala sigurnost carga u tranzitu, svi kamioni u floti opremljeni su satelitskim praćenjem i djeluju na unaprijed utvrđenoj geo-ograđenoj ruti između zračnih luka. Djelatnost usluge prijevoza, koja svakodnevno prevozi gotovo 1.000 tona carga, planira i nadgleda predani tim. Kamioni su opremljeni i protuprovalnim bravama, ovjerenim od strane Emirates Group Security i carinske uprave u Dubaiju, pružajući dodatnu razinu sigurnosti pošiljaka
komentirao je Percis Paghdiwalla, menadžer u Emiratesu, odjel Road Feeder Network.

 

Emirates Sky Cargo je cargo divizija Emiratesa i najveća međunarodna zrakoplovna cargo kompanija u svijetu prema Freight Tonne Kilometers (FTKMs). Zračni cargo prijevoznik upravlja flotom od 271 zrakoplova uključujući 14 teretnika – 13 Boeing 777-F i jedan B747F. Emirates Sky Cargo je razvio niz transportnih rješenja namijenjenih specifičnim nišama industrije.

Komentari

komentara