Objavljeno: Sri, lip. 6th, 2018

Emirates uvodi letove legendarnim Airbusom A380 za Osaku

Ovaj dnevni let s A380 uvodi se 28. listopada – tako će čak dvije od tri japanske destinacije Emiratesa biti dio mreže A380

  • MP
  • Morana Tuškan

DUBAI, U.A.E, 5. lipnja 2018. – Emirates, najveći svjetski međunarodni zrakoplovni prijevoznik, od 28. listopada 2018. godine uvest će redovne komercijalne letove Airbusom A380 za Osaku (KIX). Uvođenje ovog širokotrupnog, dvopalubnog zrakoplova povećava kapacitet linije za 38%, što znači da će putnici uživati u udobnosti A380 do i od čak dvije japanske destinacije, s obzirom na to da ovaj legendarni zrakoplov već leti na Emiratesovom dnevnom letu s Međunarodne luke Narita u Tokiju. A380 će zamijeniti zrakoplov 777-300ER kojm Emirates trenutno leti na letovima EK316  I EK317 do i od Osake.
Emiratesov A380 će na liniji Dubai-Osaka ponuditi ukupno 489 sjedala u konfiguraciji od tri klase, od čega 399 prostranih sjedala u ekonomskoj, 76 sjedala-ležaja u poslovnoj te 14 privatnih ‘apartmana’ u prvoj klasi. Kabinsko osoblje na letu govori japanski jezik, a putnici će moći uživati i u nagrađivanom sustavu zabave na letu ice, koji nudi više od 3.500 različitih audio i video programa, uključujući i više od 100 kanala s isključivo japanskim sadržajima. Uz to, putnicima je na raspolaganju i povećana količina prtljage koju mogu ponijeti – 50 kg za prvu klasu, 40 za poslovnu i do 335 kg za ekonomsku klasu.
Poznat po specijalitetima koje nudi putncima, Emirates je za one u prvoj klasi pripremio tradicionalni Kaiseki, a putnici u poslovnoj klasi mogu uživati u tradicionalnom bento boxu. Emirates je tako prva bliskoistočna aviokompanija koja na svojim letovima nudi jela inspirirana Kaisekijem.
Emiratesov Airbus A380 poznat je po svojim tuševima u prvoj klasi (First Class Shower Spas) te Onboard Loungeu u kojem mogu uživati svi putnici prve i poslovne klase. Ove godine Emirates slavi 10 godina od uvođenja A380 te je sa 103 A380 u floti i dodatnih 59 u narudžbi njveći svjetski operator Airbusa A380.

Osaka je posljednja u nizu destinacija iz Emiratesove svjetske mreže destinacija prema kojoj će letjeti legendarni A380, a zahvaljujući modernom hubu u Dubaiju, putnici koji putuju iz regije Kansai mogu nastaviti iskustvo leta s A380 prema drugim destinacijama poput Londona, Moskve, Mauricijusa, Pariza i mnogih drugih.
Bogata poviješću, regija Kansai dom je brojnim turističkim atrakcijama i destinacijama, poput Anima Onsena, jednog od najstarijih i najpoznatijih termalnih izvora te Nare, nekadašnjeg glavnog grada. Posjetitelji mogu uživati i u brojnim atrakcijjama pod zašitom UNESCO-a, kao što je dvorac Himeji do kojeg je se dolazi poznatim japanskim brzim vlakom Shinkansenom. Iz Osake se lako dolazi do Kyota; naime Kyoto je udaljen samo 75 minuta vlakom od Zračne luke Osaka, a vrijeme slijetanja Emiratesovog leta usklađeno je tako da putnici mogu lako putovati dalje domaćim letovima prema Fukoki, Chitoseu ili Okinawi.

Počevši s 28. listopadom, let EK316 polijetat će iz Dubaija (DBX) svaki dan u 03:05 sati te slijetati u Osaku (KIX) u 16:55 sati. Povratni let kreće iz Osake u 23:35 sati te slijeće u Dubai sljedeće jutro u 05:45 sati (vremena su izražena u lokalnim vremenima).

Komentari

komentara