Objavljeno: Čet, kol. 17th, 2017

Emiratesovo sponzorstvo FA kupa produženo do 2021.

Emirates FA kup 2017/18 započeo je u petak 4. kolovoza sa 737 timova koji su ušli u prvu fazu natjecanja i 185 preliminarnih utakmica

  • MP
  • Morana Tuškan

DUBAI, UAE & LONDON, UK, 16. kolovoza 2017 –  Emirates i engleski nogometni savez (FA) najavili su produženje uspješnog partnerstva i dosadašnjeg ugovora za dodatne tri godine. Tako će se legendarni turnir nastaviti pod službenim imenom The Emirates FA Cup do 2021. godine. U 2015. godini, Emirates je postao tzv. title  partner FA kupa, najprestižnijeg nacionalnog kupa na svijetu. Partnerstvo između Emiratesa i glavnog natjecanja FA-a pomoglo je u širenju dosega natjecanja u svim dijelovima svijeta. Neposredno prije polufinala u travnju prošle godine, zrakoplovna tvrtka predstavila je ekskluzivni zrakoplov A380 posebnobrendiran za FA kup, s logotipom poznatog trofeja koji je krasio obje strane dvopalubnog zrakoplova. Brendirani zrakoplov ušao je u mrežu A380 zrakoplova u stalnoj uporabi, čime su obožavatelji iz cijelog svijeta dobili priliku povezati se s natjecanjem na jedinstven način.

Zrakoplovna tvrtka također je ponijela prestižni trofej kupa na njegovo prvo putovanje u Afriku, a u listopadu 2016. godine trofej se zaustavio i u sjedištu aviokompanije Emirates u Dubaiju. Četverodnevna turneja po Gani i Keniji, koja je uključivala posjete školama i edukativnim centrima, omogućila je tisućama obožavatelja nogometa u Africi da se približe natjecanju i fotografiraju s popularnim trofejom. Za narednu godinu postoje planovi produživanja turneje kako bi trofej prošao još veći broj gradova na Emiratesovoj mreži destinacija. Emirates FA kup 2017/18 započeo je u petak 4. kolovoza sa 737 timova koji su ušli u prvu fazu natjecanja i 185 preliminarnih utakmica koje se održavaju diljem zemlje. Prošlogodišnje natjecanje uključilo je više od 11.000 igrača iz preko 700 timova, a na utakmicama je prisustvovalo više od 1,8 milijuna navijača.

Sir Tim Clark, predsjednik Emirates Airlinea, ovom je prilikom izjavio:

Izuzetno smo ponosni što nastavljamo svoju ulogu prvog title sponzora ovog prestižnog i povijesnog turnira. Duh ovog natjecanja, koji podjednako povezuje i male klubove i velikane Premier lige u utakmicama pred strastvenim navijačima je ono što nas potiče da nastavimo s ulaganjem u ovaj turnir. Kroz potporu Kupu, Emirates ostaje predan nogometu i njegovom daljnjem razvoju. Radujemo se budućnosti našeg partnerstva i činjenici da povezujemo navijače širom svijeta kroz jedan od najpoznatijih svjetskih sportova.

Mark Bullingham, komercijalni direktor FA Grupe, dodao je:

Drago nam je što ćemo nastaviti partnerstvo s Emiratesom sve do 2021. godine. Raditi zajedno s tako prepoznatljivim i priznatim globalnim brendom pomoglo nam je da učinimo natjecanje dostupnim obožavateljima širom svijeta. Uz podršku Emiratesa, natjecanje je prošle sezone doseglo brojku od preko 912 milijuna obožavatelja. Ovo partnerstvo će nam omogućiti nastavak ulaganja u igru na svim razinama i radujemo se što ćemo nastaviti raditi kako bismo osigurali da Emirates FA kup ostane najomiljenije i najcjenjenije  nacionalno kupsko natjecanje na svijetu.
Natjecanje se nastavlja s preliminarnim krugom ovaj vikend – 18. i 19. kolovoza i završit će utakmicom finala na stadionu Wembley u subotu 19. svibnja 2018. godine.

Komentari

komentara