Objavljeno: Pet, lip. 8th, 2018

Festival kraft pive u Makarskoj: Chef Mate Janković „gostovao“ u Konobi Kalalarga

Pod njegovom „dirigentskom kuhačom“ chef Mario Tomaš i njegovo osoblje pripremili su večeru od tri slijeda

  • Tekst i foto JL

U sklopu „Makarska Connexion Gourmet & Craft Festivala“ koji se održava u organizaciji Turističke zajednice i Grada Makarske od 8. do 10. lipnja, sinoć je u Konobi Kalalarga „gostovao“ chef Mate Janković. Pod njegovom „dirigentskom kuhačom“ chef Mario Tomaš i njegovo osoblje pripremili su večeru od tri slijeda, a svaki je u sebi sadržavao kraft pivu.

Festival kraft pive svakako je jako dobra gastronomska i turistička promidžba Makarske. Scena kraft pive u Hrvatskoj je sve prisutnija, a uključili su se i ljudi iz inozemstva koji su više nego voljni sudjelovati u tome. Moja uloga  je povezati se s ljudima koji imaju osjećaj za izvrsnost i pripremati hranu vezanu uz pivo. To radim s velikim zadovoljstvom.  Za predjelo ćemo danas poslužiti rižoto sa domaćim sirom, a na temeljcu od kraft pive. Nakon toga ponuditi ćemo pečeno carsko meso s domaćom jabukom i koromačem, te reduciranim umakom od tamne piva.  Cilj je približiti malo kontinentalnu gastronomiju uzmorskom dijelu Hrvatske, jer, kako vidimo, sve je teže doći do svježe jadranske ribe iako nam je more trenutno tek nekoliko desetaka metara od nas. Na koncu poslužiti ćemo, dakako, jagode
kazao je Janković prije no što s Mariom Tomašem i ekipom prionuo poslu u kuhinji.

Gastro promotor, „celebrity chef“ Mate Janković predstavio se kao vrlo komunikativan i dinamičan spremno pozirajući i družeći se s obožavatelji(cama)ma prije, između slijedova, ali i nakon večere za koju su se ocjene davale i napisane na kuhači.

Komentari

komentara