Objavljeno: Čet, sij. 10th, 2019

Financijska pismenost – Lanternine radionice za mlade

Trening organizira Savjetovalište Lanterna uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

  • MP
  • Savjetovalište Lanterna, Makartska

U okviru Lanterninog projekta za mlade Možeš, ako misliš da možeš! nastavljamo s radionicama o financijskoj pismenosti. Radionice će se održati u utorak i srijedu, 15. i 16. siječnja 2019. god. od 16 do 18 sati. Na radionicama mladi mogu naučiti Što je to prihod? Što je to rashod? Što je to dobit? Kako doći do dobiti? Što su to navike u trošenju i kako vas one koče da dođete do one financijske slobode o kojoj sanjate? S obzirom da je vrijeme nešto što svi svaki dan imamo jednako, novci su ipak nešto što je promjenjivo i nešto što se konstantno mijenja i nešto na što mi sami možemo utjecati.

Polaznici će imati priliku izraditi vlastiti mjesečni financijski proračun te vidjeti jesu li u plusu  ili minusu kao i dobiti savjete što mogu učiniti kako bi  poboljšali svoju financijsku situaciju. Cilj projekta Možeš ako misliš da možeš! je poboljšanje kvalitete življenja mladih osoba u Makarskoj i na Makarskom primorju većom socijalnom uključenošću mladih te povećanjem konkurentnosti na tržištu rada.

Prijave na radionice mogu se napraviti u Savjetovalište Lanterna na broj telefona 0989591594, putem fb stranice ili maila savjetovalite.lanterna@st.t-com.hr. Treninzi su besplatni. Voditeljica  radionica je Glorija Matić,  mag. socijalne politike. Trening organizira Savjetovalište Lanterna uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

  • Voditeljica projekta: Ivona Vučić