Objavljeno: Sri, srp. 25th, 2018

Food truck etabliranog chefa s domaćim specijalitetima obilazi sedam hrvatskih gradova

Mastercard i chef Marin Medak za ljetnu gastronomsku turneju po Hrvatskoj pripremaju najbolje domaće delicije

  • MP
  • Toni Fijan

ZAGREB, 24. srpnja 2018. –U suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara Marinom Medakom, Mastercard je pokrenuo projekt Mastercard Food truck road trip u sklopu kojeg će od 25. srpnja do 9. kolovoza ponuditi jedinstveno gurmansko iskustvo u šest gradova na priobalju, te organizirati završnicu ove posebne ljetne turneje 25.i26. kolovoza u Zagrebu.
Za vrijeme ove jedinstvene ture, voditelj zagrebačkog restorana Rouge Marin i etablirani chef Marin Medak pripremat će poznate domaće delicije u posebnom vozilu Mastercard Foodtruck kojim će obići Pulu, Rijeku, Pag, Šibenik, Omiš, Dubrovnik i Zagreb. Time će ovi gradovi privremeno obogatiti svoju street ponudu te omogućiti domaćim i stranim gurmanima da uživaju u originalnim jelima. Menu će uključivati burger od tune, sporo pečenu janjetinu, pržene inćune, komišku pogaču, orzotto od sipe, buzaru od dagnji, salatu od hobotnice te mladi ovčji sir, čime će se obuhvatiti cijeli spektar domaćih specijaliteta, a pogotovo onih koji uključuju ukusne svježe namirniceiplodove mora iz dubina Jadrana.

Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim pa je tako i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji užurbani stil života nas tjera da nešto s nogu, usput pojedemo pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano
rekao je Marin Medak.
Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro®kartica koji ćedobiti 15% popusta i posebnu kuharicu Food truck road trip.
U Mastercardu smo prepoznali Hrvatsku kao jednu od omiljenih svjetskih turističkih destinacija, a inicijativama poput ove našu zemlju pretvaramo u još zanimljivije odredište za domaće i strane turiste
rekla je je Gea Kariž iz Mastercarda. „To svakako činimo i novim izdanjem projekta Priceless Croatia (www.priceless.com) koje nudi gotovo 50 jedinstvenih i ekskluzivnih iskustava u destinacijama diljem Hrvatske.

Raspored turneje Mastercard Food truck road trip

  • PULA, Narodni trg (25. – 26. srpnja)
  • RIJEKA, Trg 111. brigade hrvatske vojske (27. – 28. srpnja)
  • PAG, Branimirova obala (31. srpnja – 1. kolovoza)
  • ŠIBENIK, Poljana (3. – 5. kolovoza)
  • OMIŠ,Nasip Toreta(6. – 7. kolovoza)
  • DUBROVNIK, Šetalište kralja Zvonimira (8. – 9. kolovoza)
  • ZAGREB, točna lokacija bit će objavljena naknadno (25. – 26. kolovoza)

O kompaniji Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, tehnološka je kompanija u globalnoj platnoj industriji. Predstavlja najbržu platnu mrežu, povezuje potrošače, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja kompanije Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupnja, putovanja, poslovanje i upravljanje financijama – jednostavnijima, sigurnijima i učinkovitijima. Pratite Mastercard na Twitteru uz @MastercardNews, pridružite se razgovoru na blogu  Beyond the Transaction i prijavite za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

Komentari

komentara