Objavljeno: Čet, lis. 25th, 2018

Foto – Grad građanima: Fešta za građane – vrhunac proslave Dana grada Makarska

Da fešta bude potpuna pobrinuli su se članovi PŠRD Arbun priredivši, u 18,30 sati, pravu bakljadu s brodica u gradskoj luci

  • MP

Ovogodišnja proslava Dana grada Makarske 24. listopada kulminirala je, nakon brojnih događanja tijekom cijelog mjeseca, jučerašnjom feštom „Grad građanima“ na Trgu 156. brigade. Nakon jutarnje promenade Gradske glazbe Makarska lovačka udruga Biokovo prionula je pripremi pravog lovačkog gulaša od veprovine, a Udruga kuhara Makarskog primorja za građane je pripremila atraktivne kanape zalogaje. Dijeljenju slasnog gulaša s makarunima (podijeljeno je više od 300 porcija, a svi koji su kušali bili su jedinstveni u ocjeni da je bio uistinu izvrstan) prionuli su i gradonačelnik Jure Brkan, te dogradonačelnik Dražen Nemčić, a za glazbeni dio programa zaslužna je makarska grupa Adria.

Najmlađi su došli na svoje u poslijepodnevnim satima dolaskom kaluna Šarenka, sjajnog zabavljača koji je, iznimno vedrim i veselim nastupom, unio pravi šušur oduševivši ne samo djecu već i njihove roditelje.  Za to vrijeme trajalo je ukrašavanje velike slavljeničke torte koju su pripremili učenici Srednje strukovne škole. Mlade slastičarske i kuharske snage priredile su pravi spektakl, a prvu komad ove više od 60 kg teške slastice zarezao je gradonačelnik Brkan. Podijeljeno je 700 komada torte, a sve vrijeme s pozornice je dobru atmosferu održavala pjevačica Domenica Žuvela s band-om. Da fešta bude potpuna pobrinuli su se članovi PŠRD Arbun priredivši, u 18,30 sati, pravu bakljadu s brodica u gradskoj luci.

Komentari

komentara