Foto: Makarska – Labuđe jezero Ruskog carskog baleta na Osejavi

Ovaj izniman kulturno-umjetnički spektakl nedvojbeno je najznačajniji događaj ovogodišnjeg programa Makarskog kulturnog ljeta, a u organizaciji Turističke zajednice

  • Tekst i foto JL

Labuđe jezero (Лебединое озеро) za koji je glazbu napisao Petar Iljič Čajkovski davne 1875. godine danas se smatra najpoznatijim i među najizvođenijim baletima. Čajkovski je glazbu napisao po narudžbi Boljšoj teatra, a  u izvedbi i produkciji Ruskog carskog baleta i danas se izvodi na pozornicama diljem svijeta. U vrhunskoj koreografiji i fascinantnom plesu ponajboljih svjetskih baletnih umjetnika jučer, 1. kolovoza, na sceni postavljenoj na platou ispred hotela Osejava, imala je priliku uživati i publika u Makarskoj.

Ovaj izniman kulturno-umjetnički spektakl nedvojbeno je najznačajniji događaj ovogodišnjeg programa Makarskog kulturnog ljeta, a u organizaciji Turističke zajednice i suorganizaciji Grada Makarske, i teško da će po svojoj kvaliteti biti nadmašen. Iako za publiku besplatan, za užitak u izvedbi glasovitog Ruskog carskog baleta bilo je potrebno imati ulaznicu, a koja se dijelila po sustavu tko prvi djevojci… TZ Makarske je ovo događanje najavila kao „poklon svojim turistima, građanima, iznajmljivačima i svim dionicima u turizmu“. Hvala TZ-u na poklonu, a ruskim umjetnicima duboki naklon za doživljeno.

Komentari

komentara