Foto: Makarski Karneval 2018. – neumoljive maškare spalile Krnju Kujundžića

Zanimljiv je bio i nastup, „Briselski balet“,  Krnjevalskog društva „Polantana“ iz Kaštel Kambelovca posvećen premijeru Andreju Plenkoviću

  • MP
  • Tekst i foto JL

Peto godišnje doba kobno je završilo za ministra zdravstva Milana Kujundžića – Krnju koji je, tek 30 minuta od Splita,  pred brojnom i oduševljenom publikom, javno spaljen na glavnom mulu u makarskoj luci. Optužbe su bile teške, a suci neumoljivi.

Makarani dragi, okupljeni puče, optužbe moje danas teško zvuče. Prošlog lita, u lipoti, guštali svi ste, gladajući australske jebuće turiste. Niste znali je li san ili java, cičala je cila Osejava. Dogodfine peć ćete ćevape i pšite, ali na Osejavi neće biti tvrde kite. Krnje radi, i u snu i u vrime jave, nestat će stare naše Osejave. Od hotela, priko Kraljeva gaja do Nugla, Osejava bit će predmet rugla. Po taracama Andabaka guzice će peć, veliko će blago steć, Krnjo se je pobrinio već. U Makarskoj više neće bit nio rane, Petrović je napa sa zapadne strane. Krnjin sve je to zločesti kapric, kupio je Kuk, a uskoro će i Vepric. Krnjo je smislio zločine te, za potrat Makarane sve. S Kujundžićem rođakom snije, ždere, loče i slatko se smije. Makarani postojet više neće, ministar Kujundžić reče. U Makarskoj se neće ni dalje rađat dica, zadnjih godina rodom iz Krila Jesenica. Krnjo Kujundžić reče da su opet s mora, bolje bi bilo da su iza Bikova i drugih gora. Svi Makarani, rodomn i strani, u nas začeti što nije nam bilo ni u snu ni peti, postat će Zagvožđani, da bi bili časni i sveti. Ministar sve to je obeća, a dubokaa prid njim bila teća, ko zna šta bi bilo da je bila i veća. Da bi Krnjo ima komad zaperka, za guzicom se smistila Hloverka. Otišla je sa televizije, pa s Krnjom stvara vizije. Ako mislite da sve je ovo šala ili vic pročitajte Marinov Kavalaric. Moglo bi se tužit još koješta, ali dovoljno je i ovo, spalite ga, pa nek počne fešta. Svima je jasno, ali već je kasno, svako naše makarsko biće, neka odma ode na rivu na piće. Andabaka s jedne, a petrović s druge strane, bižat ćete na Biokovo il put bračke strane. Krnjo već šeta i sa sobom nosi metar, stradat će dogodine i Sv. Petar. Zato sude, svoj digni glas nek izgori Krnje za naš spas!
Uzalud je obrana nastojala pobiti te teške optužbe. Krnji nije bilo spasa – progutao ga oganj pred očima brojnog makarskog puka.

Zanimljiv je bio i nastup, „Briselski balet“,  Krnjevalskog društva „Polantana“ iz Kaštel Kambelovca posvećen premijeru Andreju Plenkoviću.

Kako biti svoj u Europi toj? I za koga danas – sutra otići u boj? Za Amere gnjile gubiti živote? Kad po cilom svitu činidu grozote.. Dal’ okrenit ruski rulet il’ zaplesat sramni balet? Glavna rola dopala je, zna se – brodolomce… Narod će i balet plesat kad smo već odavno ovce… Ali.. zašto Brisel? Ali… zašto guza… javno i nas ponizio plačemo bez suza… I plešemo balet, balet po notama nekim čudnin, više ništa ne razumin, sve se čini uzaludnin…

 

23 karnevalske skupine, s više od 600 sudionika, priredile su pravi maškarani spektakl – najveći do sada u Makarskoj. Nakon što je zločesti Krnjo spaljen završno veselje 22. Makarskog karnevala, u organizaciji Turističke zajednice i Grada, nastavljeno je po gradskim kafićima, a kulminiralo pašticadom i plesom u hotelu Meteor.

Komentari

komentara