Objavljeno: Ned, svi. 20th, 2018

Foto: Paul Wiesinger i Anna Krenn – austrijsko vjenčanje u Makarskoj

Nakon obreda vjenčanja u crkvi svatovi su se, uz hrvatsku i štajersku zastavu uputili u Konobu Kalalargu kako bi to proslavili…

  • Tekst i foto JL

Baš kao što je i prije nepunu godinu dana najavio Paul Wiesinger iz Graza svoje sudbonosno „da“ izgovorio je izabranici svog srca Anni Krenn u konkatedrali Sveti Marko u Makarskoj. Bijaše to u petak 18. svibnja AD 2018. Anna je, dakako, uzvratila i od tog trenutka postala Anna Wiesinger – Krenn. Nakon obreda vjenčanja u crkvi svatovi su se, uz hrvatsku i štajersku zastavu uputili u Konobu Kalalargu kako bi to proslavili svečanom večerom i veseljem. Prijateljstvo Paula, Anne i osoblja konobe Kalalarga nastavljeno je na najljepši mogući način.

 

Paul i Anna: Hrvatska i Austrija – dvije zemlje jedna duša

Prekrasno i nezaboravno. Od samog obreda vjenčanja u prelijepoj crkvi Sv. Marka do večere i druženja u Konobi Kalalarga. Divni ljudi, sjajna atmosfera, vrhunska hrana i servis, izvrsni glazbenici uz koje smo svi zaplesali – jednostavno nezaboravno. Svi naši uzvanici iz Austrije s kojima smo razgovarali misle isto tako. Fascinirani su ljepotom Makarske i gostoljubivošću domaćih ljudi. Nosili smo štajersku i hrvatsku zastavu kako bismo istaknuli prijateljstvo Hrvatske i Austrije. Mi smo dvije zemlje, ali jedna duša
kazali su Paul i Anna ne krijući svoje oduševljenje i zadovoljstvo odlukom da upravo u Makarskoj  razmjene bračne zavjete. Zanimljivo je da su za potrebe obreda u crkvi doveli i svećenika iz Austrije. Ceremoniju je, naime, predvodio pater Ivan Bošnjak, župnik Hrvatske Katoličke Misije u Grazu, kojemu je ovo bilo prvi put da predvodi austrijsko vjenčanje u Hrvatskoj.

Iako Austrijanci željeli su da njihova svadbena večera bude što bliža  tipičnom dalmatinskom ugođaju – od hrane, izbor koje su s punim povjerenjem prepustili chefu Mariu Tomašu, vlasniku konobe Kalalarga, i njegovom osoblju, do onog zabavnog – glazbenog dijela. Nije se štedjelo na komplimentima gastronomskoj kreativnosti Maria i ekipe, a jednako tako i zabavljačko – glazbenom umijeću Ivice Šimića – Ivića (gitara) i Marina Josipovića /Ante Muca Junior/ (harmonika), te klapi Garbin.

 

Sve je počelo upoznavanjem Paula Wiesingera i Damira Njegrića – Jablana, konobara u Kalalargi,  te vlasnika konobe Maria Tomaša, koje je preraslo u prijateljstvo. Prije nepunu godinu dana Paul je na nozi tetovirao zaštitni znak Konobe Kalalarga i najavio svoje makarsko vjenčanje s Annom koje se, eto, i održalo u petak 18. svibnja. Ozračje je bilo uistinu prekrasno. Nevelikim svatovima (njih 40-ak, uglavnom Austrijanaca) na šarmantnom druženju uz pjesmu i svirku diskretno i spontano su se pridružili i poneki gosti konobe stvorivši tako pravi prijateljski ugođaj.

Većina uzvanika iz Austrije vraća se u Graz, a Paul i Anna ostaju u Makarskoj na medenom mjesecu – do daljnjega. Nama preostaje zaželjeti im dug i sretan zajednički život. Čestitamo!

Vezani sadržaj:  Mala turistička priča o jednom vjenčanju i jednoj tetovaži

Komentari

komentara