Objavljeno: Uto, kol. 22nd, 2017

Foto retrovizor: „Burnim“ koncertima Josipe Lisac i Soul Fingersa završio Makarska Jazz Festival 2017

Na koncu svakako treba pohvaliti organizatore na još jednom uspješnom festivalu. Klaudija Vujčić, Igor Gojak i umjetnički ravnatelj Ante Gelo uistinu su dali sve od sebe

  • Tekst i foto JL

U nedjelju, 20. kolovoza, završilo je 4. izdanje Makarska Jazz Festivala. Nakon čvrstog „istraživačkog“ jazza Bojana Zulfikarpašića i Juliena Louraua na pozornici Ljetnog kina, te „sočnog“ jazz rock nastupa violiniste Marka Ramljaka i njegovog band-a na Kačićevu trgu (prvog dana festivala) publika je, drugog dana, uživala u izvrsnom koncertu Maria Rašića & Balkan Zoo Ensemble, sa sjajnom pjevačicom Valerijom Nikolovskom. Trećeg dana festivala Kačićev trg je bio u znaku latino ritmova. Izvrsni (kao i uvijek) Cubismo predvođeni pjevačem Ricardom Luqueom i vrhunskom svirkom Hrvoja Rupčića (udaraljke) i Maria Igreca (gitara) rasplesali su prepun središnji trg u Makarskoj.


Mario Rašić & Balkan Zoo Ensemble


Cubismo


Josipa Lisac

 

 

Završna večer donijela je pravu poslasticu. Koncert Josipe Lisac na pozornici Ljetnog kina i eksplozivni nastup vrhunskih Soul Fingersa na Kačiću. Niti bura koja je tijekom večeri jačala nije uspjela pokvariti finale ovogodišnjeg MJF-a. Borila se s vjetrom „ekstravagantna Lisica“ kako je znala i umjela, da bi konačno našla „utočište“ iza zida na pozornici odakle je, nižući sjajne pjesme iz riznice dugogodišnje glazbene karijere, sve okrenula u svoju korist i koncert pretvorila u uistinu rijetko viđen performance. Brojna publika je glazbenu divu neusporediva glasa dočekala i ispratila ovacijama.

Da Josipa Lisac ima brojne poklonike u Makarskoj pokazalo je skoro ispunjeno gledalište Ljetnog kina, a među njima su, uz Hloverku Novak Srzić koja nije propuštala koncert ovogodišnjeg MJF-a, i dogradonačelnik Makarske Joze Vranješ i saborska zastupnica Dragica Roščić koji su nam kazali da ju izuzetno cijene.


Soul Fingers

Nakon legendarne Lisice pravi završni party na Kačićevu trgu priredili su Deni i Haris Ahmetašević sa Soul Fingersima koji se niti jednog trenutka, baš kao ni brojna rasplesana publika, nisu obazirali na sve jaču buru.


MJF 2017.

Na koncu svakako treba pohvaliti organizatore na još jednom uspješnom festivalu. Klaudija Vujčić, Igor Gojak i umjetnički ravnatelj Ante Gelo uistinu su dali sve od sebe da se ova manifestacija potvrdi kvalitetom. Uspjeli su u tome i ove godine, možda i više nego prethodnih, usprkos brojnim izazovima (osobito onih financijske prirode), a MJF postaje sve prepoznatljiviji i daleko izvan okvira Makarske. Ne smije se zaboraviti niti na brojne volonter(k)e koji su osim samog doprinosa organizaciji unijeli i zamjetljivu dozu šarma. A publika? Oni su uživali, i domaći i turisti, a to i je pravi smisao ovakvih ljetnih manifestacija.

Komentari

komentara