Objavljeno: Mon, Nov 6th, 2017

FUL KULTURNO punkt na Interliberu

“Kultura nalazi način da se izrazi” u organizaciji časopisa BREND KULTURA i Superbrands Hrvatska

 • MP

Početak festivalskog sadržaja FUL KULTURNO najavit će Lea Brezar, CEO Supebrands Hrvatska i glavna urednica časopisa Brend kultura te time napraviti uvod u program. 7.11., utorak u 13 sati s temom “Brend hrvatske književne scene” o kojoj govore:

 • Nenad Bartolčić, glavni i odgovorni urednik Moderna vremena Info
 • Luka Ostojić, glavni urednik portala hr
 • Davor Piskač, dr.sc., Hrvatski studiji

Program vodi: Sandra Pocrnić Mlakar, novinarka i urednica

O FUL KULTURNO PUNKTU

Prvi putna Interliberu sasvim drugačiji program koncipiran kako bi posjetiteljima predstavio hrvatsku književnu scenu krozprizmu brenda te im omogućio da na jednom mjestu dožive knjigu kroz sve njene aspekte: važan dio kulture, trendove i brendiranje te najavljuje otvorenje natječaja za nagradu FUL KULTURNO – najbolje brendirani niskobudžetni događaj u kulturi, kao i ekskluzivno istraživanje tržišta o čitanosti u Hrvatskoj. FUL KUTURNO punkt je mjesto na kojem će se okupiti četrdesetak važnih gostiju iz svijeta knjige u Hrvatskoj te kroz dvadeset i pet razgovora dotaknuti teme poput: brenda književne scene, brenda izdavača, brenda festivala i događanja, biznisa u kulturi, čitanosti i brenda autora.
Ovom prigodom izlazi specijalno izdanje magazina Brend kultura koje će se dijeliti posjetiteljima, a možete ga prelistati i na:https://issuu.com/dharmedia/docs/brend_kultura_specijal_2017

Najvažnija događanja na FUL KULTURNO PUNKTU

Najava otvorenja natječaja za nagradu FUL KULTURNO – Petak, 10.11. u 16:00. Časopis Brend kultura i Superbrands Hrvatska najavljuju otvorenje natječaja FUL KULTURNO za najbolje brendirani niskobudžetni događaj u kulturi.

U struci je poznata stvar da brendirati možete bilo koji proizvod pa čak i s malim budžetom. Novo vrijeme nosi nove trendove, a time se smanjuju i troškovi ulaganja u oglašavanje. Otvoreni su novi kanali komunikacije – društvene mreže koje omogućavaju da u kratko vrijeme dođete do značajnog broja posjetitelja ili kupaca usluga, a dobre priče iz kulturne književne scene lako pokrenu emocije tržišta. Superbrands Hrvatska, nezavisni autoritet za brending ovim iskorakom u kulturu pokazuje kako je vrijeme da se i manjim igračima omogući veliki prostor pa tako ova nagrada znači priznanje strukes obzirom na kriterije u brendiranju koja ona postavlja.
izjavljuje Lea Brezar, CEO Superbrands Hrvatska i Slovenija, glavna urednica stručnog časpopisa Brend kultura.

Članove žirija za nagradu FUL KULTURNO čine:

 • sc. Romana Lekić, pomoćnica dekana, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment u Zagrebu
 • sc. Sanja Rocco, v. pred., Visoka poslovna škola Zagreb
 • Lea Brezar, CEO Superbrands Hrvatska i Slovenija, glavna urednica časopisa Brend kultura
 • Vesna Sekalec, Direktorica projekta Superbrands Hrvatska i Slovenija
 • Sandra Pocrnić Mlakar, urednica, novinarka, vlasnica izdavačke kuće Beletra
 • Alis Pečarić Marić, blogerica i influencer, Čitaj knjigu

FUL KULTURNO natjecanje za najbolji projekt u kulturi kojem je svrha promocija pisane riječi projekt je magazina Brend kultura kojeg podržava nezavisni autoritet za brending Superbrands Hrvatska. Cilj natjecanja FUL KULTURNO je promovirati niskobudžetna kulturna događanja – promocije pisane riječi u svrhu pojačavanja njihovih aktivnosti brendiranja. Prijaviti se mogu promocije i predstavljanja, događanja i festivali.Budžetni prag za prijavu iznosi do 30.000,00 kuna. Natjecanje FUL KULTURNO otvoreno je od 11. studenog 2017. do 1. travnja 2018.
Fond nagrade FUL KULTURNO uključuje statuu FUL KUTURNO i nagradni iznos od 10.000,00 kuna, koji dodjeljuje Superbrands Hrvatska. 

Ekskluzivno istraživanje o čitanosti

 Subota, 11.11. u 15 sati istraživanje predstavljaju agencija za istraživanje Valiconi Brend kultura. Vrijeme je da se demistificira to uvriježeno mišljenje da Hrvatska nema čitača čemu u prilog ide i istraživanje koje donosi časopis Brend kultura i Valicon.Postotke koje ćemo dobiti istraživanjem odnose se na sljedeća pitanja:

 • Koliko se čita?
 • Kupuju li se knjige ili posuđuju te koji je čitateljski omiljeni žanr?
Program

Program FUL KULTRUNO punkta u cijelosti je objavljen na web stranici www.fulkulturno.com

Komentari

komentara