Objavljeno: Pon, tra. 8th, 2019

Galerija Gojak: “Svjetlo Kristovo” – izložba ak. kipara Zdenka Jurišića

Otvaranje izložbe bit će u srijedu 10.travnja 2019. u 20 sati u izložbenom prostoru Gradske galerije Antun Gojak

  • MP

Zdenko Jurišić, akademski kipar iz Novog Travnika (BiH) predstaviti će se makarskoj publici samostalnom izložbom skupltura “Svjetlo Kristovo”. Publika će imati prigodu vidjeti niz skulptura sakralne tematike, među kojima se posebno ističe ciklus “Križnog puta”.
Izložba se priređuje u povodu Uskrsa 2019., a pokrovitelj izložbe je grad Makarska. Otvaranje izložbe bit će u srijedu 10.travnja 2019. u 20 sati u izložbenom prostoru Gradske galerije Antun Gojak. Izložba ostaje otvorena do 9.svibnja, a posjetitelji je mogu pogledati od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 12, te od 18 do 20 sati.

*****

Zdenko Jurišić

Rođen je 1962. godine u Travniku. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu diplomirao je 1985. godine u kiparskoj klasi prof. Alije Kučukalića. Živi i radi u Novom Travniku. Član je više strukovnih udruženja i aktivni sudionik nekoliko likovnih kolonija. Izlagao je na brojnim skupnim izložbama u BiH, Hrvatskoj i Francuskoj te samostalno u BiH i Hrvatskoj. Mnoga njegova djela sakralne tematike nalaze se po crkvama u BiH. Autor je više spomen obilježja i skulptura na javnim površinama.