Objavljeno: Sub, sij. 5th, 2019

GCOM: Siječanj se ne šali – pripremite se na hladnoću

Počelo je s orkanskom burom, a ako je vjerovati prognozama nastaviti će se slično – s vrlo niskim temperaturama

  • MP

Makarska – Priopćenje Gradskog centra Osejava:

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika i očekivanih niskih temperatura mole se građani Makarske da se suzdrže od prolijevanja vode po javnim površinama zbog opasnosti do zamrzavanja i izazivanja nesreća. Gradske službe se nalaze u pripravnosti, a svaku uočenu opasnost, možete obavijestiti Gradski centar Osejava, na besplatni broj 08000 112.

Siječanj se ove godine ne šali. Počelo je s orkanskom burom, a ako je vjerovati prognozama nastaviti će se slično – s vrlo niskim temperaturama. Višednevne prognoze znaju biti nepouzdane, ali bolje se dobro pripremiti nego se poslije čuditi.
Sutra bi trebala opet pojačati bura uz minimalnu temperaturu od 2 celzija, što će se u ponedjeljak spustiti do nule. Utorak će nas hladiti na -2 uz nešto slabiji vjetar. Riječ je o jutarnjim i noćnim temperaturama dok bi se one dnevne kretale od 3 do 6.Srijeda i četvrtak će malo otopliti, a u petak opet -2. Ide zatim serija od tri vrlo hladnih noći i jutara do -5, zatim malo toplije sve do četvrtka 17. siječnja kada se opet spušta na -4, a u petak -5.
Biti će svega, kaže dugoročna prognoza. I bure i juga i kiše, ali i snijega.  

Komentari

komentara