Objavljeno: Sri, velj. 21st, 2018

GCOM / Vodovod: Zaštitite vodovodne instalacije od smrzavanja

Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći

  • MP
  • GCOM
Poštovani potrošači – korisnici vodnih usluga

S obzirom na najave iznimno niskih temperatura za sljedeći tjedan prijeko je potrebno zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja. Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge, te vas savjetujemo, da još jednom provjerite zaštitu svojih internih vodomjera i vodovodnih instalacija.
Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Stoga molimo potrošače da poduzmu slijedeće radnje i mjere opreza:

  1. Zaštitite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput: (dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame,  jutenih vreća i sl.)
  2. Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.
  3. U vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvore ventil iza vodomjera i ispuste vodu.
  4. Također treba pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl).

Zahvaljujemo na razumijevanju!

  • „VODOVOD“ d.o.o. Makarska

Komentari

komentara