Objavljeno: Thu, Apr 6th, 2017

“Grad bez kina” predstavlja završni ciklus projekcija

Pozivamo Vas i ovog petka i subote, 7. i 8. travnja 2017. na završni ciklus projekcija dokumentarnih filmova koji će se održati u Vatrogasnom domu u Makarskoj u 20:30 h

Ovogodišnji program “GRAD BEZ KINA” u organizaciji makarske udruge Dokuma započeo je 10. i 11. ožujka 2017. s dokumentarnim filmovima “Dvije škole” Srđana Šarenca i “Konec” Vida Hajnšeka. Program se nastavio 24. i 25. ožujka 2017. s dokumentarnim filmovima “Vijesti iz Laayouna” Đure Gavrana i “Ljubav na granici” Miroslava Ćire Mandića.
Pozivamo Vas i ovog petka i subote, 7. i 8. travnja 2017. na završni ciklus projekcija dokumentarnih filmova koji će se održati u Vatrogasnom domu u Makarskoj u 20:30h. Ulaz na projekcije je besplatan. Također Vas pozivamo na ugodno druženje i domjenak odmah nakon završetka projekcija.

U petak, 7. travnja, predstavljamo tri kratka dokumentarna filma među kojima ističemo “Srce od drveta” redatelja Namika Kabila.

  • Namik Kabil (Tuzla, 1968.) trenutno u Sarajevu radi kao pisac, scenarist i filmski redatelj. Napisao je nekoliko scenarija za televizijske projekte i igrane filmove, a njegov dokumentarni film “Informativni razgovori” dobitnik je nagrade Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film Sarajevo Film Festivala 2007. godine. Kratki dokumentarni film “Srce od drveta” intimna je ljudska priča o Ćamilu Metiljeviću, čovjeku koji istim rukama radi teške fizičke poslove, a zatim stvara čaroban instrument na kojem svira.

Preostala dva kratka dokumentarna filma dolaze iz produkcije renomiranog Kinokluba Zagreb.

Za subotu, 8.travnja, najavljujemo predstavljanje programa i zemlje partnera 4. DokuMA Film Festivala te projekciju kratkometražnog dokumentarnog filma “Simpl” redatelja Silvestra Kolbasa.

  • Silvestar Kolbas (Petrovci, 1956.) redoviti je profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kao redatelj debitirao je 2003. godine zapaženim autobiografskim dokumentarcem Sve o Evi, prikazanim na ZagrebDoxu 2007. Posljednjih godina snima uglavnom dugometražne dokumentarce (Život na svježem zraku, Sretno dijete, Lora – svjedočanstva, Mimara Revisited, 20 dana na Tibetu), ponajviše za Factum. Film “Simpl” donosi četiri portreta grafitera, njihove kreativne procese, razmišljanja o društvu i određivanja vlastite pozicije u sustavu.

Veselimo se druženju!

Komentari

komentara