Objavljeno: Pon, stu. 20th, 2017

Gradac: Obilježavanje Dana Hrvatskoga planinarskog društva „Adrion“

Uz pomoć Općine Gradac, planira se otvaranje planinarske kuće koja će unaprijediti razvoj planinarstva ali i turizma

  • MP
  • Anita Lasić/HPD Adrion

Hrvatsko planinarsko društvo Adrion osnovano je 2013. godine u Gradcu. Broji 50 članova i vrlo je aktivno u svojem djelokrugu.  Od osnutka do danas, njegovi članovi su se uspeli na mnogo planinskih vrhova u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sloveniji.

Zajedno s prijateljima iz HPD Gledavac iz Metkovića, HPD Vrgorac i HPD Grabovica iz Ploča, društvo planira brojne druge uspone i izlete. Cilj je senzibilizirati javnost o potrebi zdravog načina življenja te uključiti što više ljudi u svoje aktivnosti.

HPD Adrion je dobio financijsku potporu Županije Splitsko-dalmatinske za obilježavanje Dana HPD Adriona. Projekt je uključio uspon i izlet u zaselak Grnčenik gdje se održalo žensko boćarsko natjecanje, biokovska alka i prigodna zakuska. Pobjednice boćarskog natjecanja su članice HPD Adriona, a u biokovskoj alci pobjedu su odnijele članice HPD Grabovica iz Ploča. U dobrom raspoloženju, s prijateljima iz susjednih planinarskih društava, kvalitetno su proveli vrijeme.

U pripremi je i otvorenje izložbe fotografija nastalih za vrijeme uspona na planinske vrhove. Po otvorenju, izložba će biti otvorena za javnost do kraja godine u općinskim prostorima u Gradcu. Osim toga, članovi Društva planiraju čišćenje i uređenje planinskih puteva te markiranje istih. Uz pomoć Općine Gradac, planira se otvaranje planinarske kuće koja će unaprijediti razvoj planinarstva ali i turizma u Općini Gradac.

Komentari

komentara