Objavljeno: Čet, stu. 29th, 2018

Green Sail: Video akcije čišćenja podmorja u Krilu Jesenice

Video o navedenoj akciji, kojim se prikazuje trud svih volontera i doprinos samih sponzora, dostupan je na službenoj Facebook stranici udruge

  • MP
  • Green Sail

Split, 28. studenoga 2018. –Green Sail, udruga koja promiče razvoj pozitivnih okolišnih politika unutar nautičkog sektora u Hrvatskoj, nudeći odgovarajuće materijale i edukacije, kako bi ukazala na važnost zaštite mora i morskog okoliša, snimila je video o akciji čišćenja podmorja u Krilu Jesenice održanoj dana 28.10.2018. Video je snimljen s ciljem poticanja sličnih lokalnih ekoloških inicijativa te time smanjenja količine morskog otpada.

U organizaciji udruge Green Sail, u akciji su, uz lokalne volontere, sudjelovala dva lokalna ronilačka kluba – Udruga Podvodnih Aktivnosti (UPA) Rostrum Split te ronilački klub Calypso iz Omiša (sdugogodišnjim iskustvom u sličnim akcijama čišćenja). Akcija se održala usprkos uistinu nepovoljnim vremenskim uvjetima te se skupila velika količina otpada.

Zahvaljujući roniocima i volonterima koji su se odazvali akciji, ali i sponzorima uz čiju je potporu akcija i organizirana (trgovačkom lancu LIDL, Hotelu Krilu, komunalnoj službi Peovica te agenciji Sail Croatia koja je već niz godina glavni pokrovitelj rada udruge), nakon nekoliko sati akcije volonteri su iz mora uklonili približno 9 kubnih metara otpada (guma, cijevi, ploča, tepiha, posuđa, dijelova namještaja, usisavača, bušilica itd).

Video o navedenoj akciji, kojim se prikazuje trud svih volontera i doprinos samih sponzora, dostupan je na službenoj Facebook stranici udruge. Nadamo se da će se ovakvim videom lokalna zajednica potaknuti na primjenu ekološki odgovornih praksi, pogotovo s obzirom na nautičke aktivnosti.