Objavljeno: Sat, Mar 18th, 2017

Hloverka Novak Srzić, kandidatkinja HSLS-a za gradonačelnicu Makarske

„Naravno da očekujem pobjedu. Uopće neću spominjati drugi krug. Ne želim ga niti spominjati. Pobjeđujem u prvom krugu, apsolutno!“

  • Tekst i foto JL

Na današnjoj konferenciji za medije povodom obnoviteljske Skupštine HSLS-a u Makarskoj predstavljeno je novo vodstvo stranke i službeno najavljena kandidatura Hloverke Novak Srzić za gradonačelnicu Makarske. Nakon još uvijek aktualnog Tonća Bilića (SDP), Jure Brkana (HDZ), Ivana Šimića (Živi zid), nezavisnog Siniše Srzića, u utrku za prvu gradsku fotelju uključila se i jedna žena – Hloverka Novak Srzić, kći pokojnog Ante Novaka bivšeg gradonačelnika neiscrpne energije čije je djelovanje ostavilo neizbrisiv trag u Makarskoj.

Branko Radačić: Naša kandidatkinja može pomutiti i lijevima i desnima

HSLS je od danas i parlamentarna stranka u Makarskoj, jer je uz predsjednika Jakova Bilića, na mjesto potpredsjednika izabran gradski vijećnik Jure Pribisalić. Želimo predstaviti i kandidatkinju HSLS-a za gradonačelnicu grada Makarske Hloverku Novak Srzić. Evo, nakon nekog vremena HSLS je ponovno u Makarskoj i duboko se nadam da će obilježiti iduće razdoblje. HSLS ima vrlo dobar izgled i potencijal za osvajanje mandata, za značajniji ulov u Gradskom vijeću, a nadam se i vrlo ozbiljnog kandidata koji može pomutiti i lijevima i desnima koji jako dobro surađuju i koji se zapravo mijenjaju kao vojnici na straži. HSLS izborom gospođe Hloverke Novak Srzić želi malo poremetiti taj sklad i mir koji vlada u Makarskoj i vjerujem da će HSLS na ovim izborima pokazati da je moguće mijenjati stvari.
kazao je uvodno Branko Radačić, predsjednik HSLS SDŽ i član predsjedništva stranke u Zagrebu, predstavivši Jakova Bilića – novog predsjednika, i Juru Pribisalića – zamjenika, te Hloverku Novak Srzić.
Počašćen sam funkcijom predsjednika HSLS-a, a motiv mi je bio taj što će moja draga sugrađanka Hloverka Novak Srzić prihvatiti kandidaturu za funkciju gradonačelnice i siguran sam da će to i postati, ako ne u prvom krugu 21. svibnja – onda dva tjedna kasnije u pripetavanju
kratko se obratio Jakov Bilić.

Hloverka Novak Srzić: Dosadašnji „vladari“ su devastirali ovaj grad

Imam malu tremu jer sam politiku pratila s vaše, a sada sam s druge strane. Kada sam javno obznanila da razmišljam o kandidaturi za gradonačelnicu očekivala sam da će me u svoje redove pozvati najbliži suradnici mog pokojnog oca Ante Novaka. Međutim lokalni HDZ je jedna interesna skupina koja me nije htjela, nisam se uklapala i… Bože moj. Zato zahvaljujem HSLS-u što su u meni prepoznali jednu novu snagu, novu energiju i osobu koja će mijenjati stvari u Makarskoj. Zahvaljujem im i na tome što su mi rekli da ostanem svoja, te da se neće miješati u lokalnu politiku, a što je vrlo važno za Makarsku.Ovi izbori za Makarsku su od strateške važnosti, mi ne biramo stranke već osobe, ljude koji imaju viziju i kreativnost, te radnu energiju da promijene stvari. Makarani će na ovim izborima odlučivati hoće li grad i dalje zaostajati ili će napredovati. Mislim da su zato ovi izbori vrlo važni, da na ovim izborima nećemo govoriti o visokoj politici i stranačkim politikama. Želim pozvati sve građane Makarske, bez obzira kojoj stranci pripadali, da zajedno s novom energijom počnemo raditi za naš grad. Ovih dana su me mnogi pitali: što će ti to i zašto se kandidiraš. Rekla sam da je to zato što želim živjeti u Makarskoj. U Zagrebu sam sve napravila u svojoj karijeri i želim živjeti ovdje gdje sam se rodila, završila školu, rodila djecu, sagradila kuću i kupila grobnicu. Vratila sam se u Makarsku jer želim živjeti u svom gradu, koji je najljepši na svijetu. Ali ne želim živjeti u ovakvoj Makarskoj, već sam odlučila kandidirati se za gradonačelnicu kako bih mijenjala stvari. Makarska treba živjeti cijelu godinu, a ne samo tri mjeseca. Makarska nije provincija već treba biti grad. Želim  ići u kino u Makarskoj, želim vaditi krv u Makarskoj… Svoju sam djecu rađala u Makarskoj – u makarskom rodilištu. Imati ćemo Dom zdravlja, Cinestar, koncertnu dvoranu… I dok sam živjela u Zagrebu stalno sam brinula o svome gradu. Tu sam dovela Porin, dovela sam međunarodni teniski turnir… Evo, Porin je završio u Splitu, ali biti će on u Makarskoj ponovno. Imati ćemo mi novih manifestacija i niz drugih kulturnih događanja zato što ćemo ovaj grad ne samo strateški voditi s velikim projektima koji će podići destinaciju – a ne da devastiramo grad. Dosadašnji „vladari“ su devastirali ovaj grad. Ne može biti u prvom redu do mora 100% izgrađenosti parcele. Imamo bogatstvo – a to je prostor. Mi sami uništavamo naše najveće bogatstvo – prostor. Prvorazredni je zadatak to zaustaviti. Jedni dođu pa stave himnu da svira. Onda dođu drugi pa skinu himnu. Ali i jedni i drugi uporno devastiraju grad. U tome su jednaki. Naravno da će himna svirati, ali se grad više neće devastirati
kazala je Hloverka Novak pa u nastavku, odgovarajući na novinarska pitanja, istaknula potrebu djelovanja u korist javnog interesa ispred privatnog, ali ne način da ne surađuje s poduzetnicima.

„Apsolutno pobjeđujem u prvom krugu“

Naravno da su poduzetnici naši partneri i lokalna uprava mora s njima surađivati. Ne da moramo nego i želimo, ali ne da privatni interes nadvlada opće dobro. Nemoguće je da gradonačelnik Makarske ne napravi gotovo ništa i ode laboratorij. Kao što je nemoguće da ministar zdravstva Kujundžić kaže da će graditi bolnicu u Zagvozdu. Usred Makarske, na skupu HDZ-a to kaže! Ja nisam mogla vjerovati. Naravno da je Zagvozd prekrasno mjesto i to naše zaleđe je naše bogatsvo, ali to su stvari koje su nedopustive. Tako se gradom ne upravlja.
Na pitanje ima li ambicija nadmašiti svog oca Antu Novaka koji je po mišljenju mnogih bio jedan od najuspješnijih gradonačelnika, Hloverka je odgovorila da će pokušati
Moj otac je postavio dobre temelje i mislim da to Makarani cijene. Mi ćemo ići dalje, a ja ću nastojati realizirati neke njegove projekte koje nije uspio dovršiti. To su centar za kulturu, kino itd. Naravno da ćemo ovaj grad učiniti boljim mjestom za život. Cijeli program uskoro ću detaljno predstaviti.
Rekla je Novak kazavši pri kraju kako se oprostila od angažmana na HRT-u, te obećala kako će biti potpuno posvećena boljitku Makarske 24 sata dnevno baš kao što je to bio i njen otac Ante Novak.
Naravno da očekujem pobjedu. Uopće neću spominjati drugi krug. Ne želim ga niti spominjati. Pobjeđujem u prvom krugu, apsolutno!
zaključila je Hloverka Novak Srzić.

Komentari

komentara