Objavljeno: Pon, velj. 5th, 2018

HSP AS: Očita je veza između budućih vlasnika Agrokora i novog Zakona o GMO-u!

Skrivanje iza europske direktive koliko je žalosno toliko je i smiješno te pokazuje svu nestručnost onih koji sjede u Hrvatskom saboru

  • MP

Nakon posljednje objavljenih podataka oko visine mjesečnih naknada tzv. savjetnika i posrednika u savjetovanju u Agrokoru, sasvim je jasno kako ovom tvrtkom na sve načine, ne zaboravljajući prethodno toliko spominjanu ulogu Knighthead fonda, upravljaju američki kapital, management i logistika.
Nažalost, od prošlog petka svi možemo i opravdano sumnjati i kako upravljaju i s većinom Hrvatskog sabora koja je u samo nekoliko mjeseci od čvrstog „ne“ prešla u odlučno „možda“ po pitanju posredne prodaje i transporta GMO proizvoda usvajajući izmjenu Zakona o genetski modificiranim organizmima.

Valjda želeći opravdati svoju savjest, samoprozvani borci prava za život, na sve nas načine proteklih dana pokušavaju uvjeriti kako ovakav zakon još više ograničava uporabu GMO sirovina i proizvoda na području RH. Činjenica je ipak kako se istim izmjenama Zakona i dalje dopušta, pa čak i definira budući protok GMO hrane, ali i uvoz npr. mesa životinja hranjenih GMO hranom. Skrivanje iza europske direktive koliko je žalosno toliko je i smiješno te pokazuje svu nestručnost onih koji sjede u Hrvatskom saboru, jer kao što možemo vidjeti iz njihovih medijskih nastupa direktivu doživljavaju kao dokumente koje su nekada dobivali iz Saveza komunista, iako je riječ o okviru, a ne o neizmjenjivim uputama. Istina je kako Hrvatska apsolutnom zabranom GMO hrane ne bi privilegirala potencijalnu domaću GMO proizvodnju te bi tim činom izbila iz ruku sve eventualne primjedbe Europske komisije, a svoju bi zemlju definirala kao GMO slobodnom!

U konačnici, usvajanjem ovog Zakona kroz mala vrata, ali na veliku scenu uistinu i dovodimo GMO upravo putem Agrokora koji posjeduje najveće poljoprivredne površine te ima najveći stočni uzgoj u RH. S usvajanjem ovog Zakona Agrokor će, čiji će novi vlasnici prema svemu sudeći biti rizični američki fondovi koji vlasništvo imaju i u GMO tvrtkama, neometano moći uvoziti rasplodni stočni fond prethodno uzgajan na GMO hrani te se na taj se način direktno nasmijati u lice bezbrižnim saborskim zastupnicima i neinformiranim hrvatskim građanima. Nakon ovog čina, ekipu koja je podigla ruke za ovakav zakon, ali i one koji su pobjegli od glasovanja po ovoj točki, bespredmetno je više prozivati za ugroženu budućnost naše djece, jer ovakvim djelovanjem oni pokazuju da ne brinu niti o svojoj djeci!

  • Hrvoje Niče Mag.oec., predsjednik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević

Komentari

komentara