Objavljeno: Pon, stu. 27th, 2017

HSP OBŽ: HDZ umjesto otvaranje proizvodnje proizvodi administraciju

Povećavanje administracije u ovim okolnostima smatramo nepotrebnim, a držimo da se isto radi samo poradi UHLJEBLJAVANJA stranačkih kadrova vladajuće koalicije

  • MP

Na slijedećoj sjednici Županijske skupštine Osječko baranjske županije koja se održava 28. studenog 2017. godine kao treća točka dnevnog reda najavljen je „Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o upravnim tijelima“ Osječko – baranjske županije.
Po novom ustroju županija će umjesto 11 imati 14 upravnih odjela. Po istoj Odluci i sistematizaciji radnih mjesta županija bi za novostvorene odjele trebala zaposliti 15 novih djelatnika, što bi županiju (porezne obveznike) koštalo novih 2,4 milijuna kuna.
Možemo prihvatiti nužnost ustrojavanja Upravnog odjela za kontinentalni turizam, kao i zapošljavanje čelnog čovjeka tog odjela, a sve ostalo je nepotrebno. Novog zapošljavanja ne smije biti. Prostora se mora naći unutrašnjim preraspodjelama, kao i u drugim prebukiranim županijskim institucijama. Povećavanje administracije u ovim okolnostima smatramo nepotrebnim, a držimo da se isto radi samo poradi UHLJEBLJAVANJA stranačkih kadrova vladajuće koalicije u županiji, a što će sve nas koštati 10 milijuna kuna u mandatu ove administracije.

Umjesto stvaranja uvjeta za otvaranje proizvodnje, proizvodi se administracija!

Što se sve može napraviti za deset milijuna kuna koje se mogu puno pametnije i svrsishodnije usmjeriti. Mogla bi se napraviti jedna dobra športska školska dvorana, mogle bi se platiti školske knjige za svu djecu u osnovnim školama i još štošta….
Poruke koje se ovom „proizvodnjom administracije“ šalju, za posljedicu će imati nove pune autobuse mladih ljudi koji odlaze put „zapada“ sa slavonsko-baranjskih kolodvora, jer svoju budućnost i perspektivu ne vide u ovoj županiji. Umjesto da se otvaraju nova radna mjesta koja će spriječiti odlazak mladih iz Slavonije, HDZ ide drugim putem, putem širenja birokracije i uhljebljivanjem.

  • Hrvatska stranka prava
    Drago Marković, član predsjedništva

Komentari

komentara