Objavljeno: Sri, ožu. 20th, 2019

Ilija Barjašić: Stradanje Hrvata od i susjeda kršćana

Desetljećima zločinci se vraćaju na mjesta zločina (Knin, Zagreb, Gospić …) i lažima negiraju svoja nedjela, braneći Hrvatima prilaz bezbrojnim stratištima

  • MP
  • Tekst dr.sc. Ilija Barjašić  

Bleiburg je Hvatima još jedna opomena …, i danas kada se Austrijanci i kao „zastupnici“ katoličke crkve, skupa sa svojim austrijskom svjetovnim vlastima, protive kršćanskim načelima. Još jednom su  duboko povrijedili dostojanstvo Hrvatima. Austrijanci su kakvi jesu, što su i pokazali Hrvatima davno prije – preko Zrinskih i Frankopana, kroz Prvi svjetski rat, pokazali su i skupa s Talijanima i Srbima podjelom hrvatskih zemalja. Što je uzrok teškim posljedicama za Hrvate …, i nakon Prvog svjetskog rata, i Rapalskim ugovorima  uz asistenciju Pariza …, u prilog Italiji i Srbiji.  Hrvate iscrpljene u borbama za druge  predali su Beogradu, drskom – okupatoru. Da bi na kraju svoja nedjela pripisivali Hrvatima i NDH, koja nije nikada prema tuđim teritoriju pokazivala pretenzije, niti su Hrvati nekoga ikada eksploatirali. Naprotiv, kroz stoljeća branili su se od grabežljivaca. Bleiburška  tragedija, posljedica je  – lakovjernosti kroz povijest Hrvata, jer nisu dovoljno poštivana načela Života i zato su odlučivali lašci; Beograd, Rusi, Englezi, … Koja ironija, opet Hrvatima se sudi na Bleiburgu…, zabranjuju se katolički obredi za stotine tisuća hrvatskih nevinih žrtava, stradalih na austrijskom teritoriju … Kao što se o tragediji u Novom Mestu Zrinskih i Frankopana odlučivalo  u Beču, tako je Beograd odlučivao o tragediji na Bleiburškom polju i KRIŽNIM PUTOVIMA na hrvatskim prostorima …, što je trajalo sve do 1991. godine.

Od krbavskog do bleiburškog polja

Desetljećima zločinci se vraćaju na mjesta zločina (Knin, Zagreb, Gospić …) i lažima negiraju svoja nedjela, braneći Hrvatima prilaz bezbrojnim stratištima tolikih žrtva hrvatskog naroda, od Austrije do Grčke. Poznato je da se zločinac vraća na mjesto zločina … Zato Hrvati trebaju samokritički propitkivati uzroke, zašto su maskirane okupatore olako puštali u svoja dvorišta …, dok je Život poučavao i opominjao Hrvate na njihovim povijesnim prostorima, na kojima se danas prisjećaju i dostojanstveno odaju počasti žrtvama palim u borbama, kroz povijest, za opstanak hrvatskog naroda.
Adekvatno mjesto  je Udbina – Krbavsko polje za okupljanje Hrvata, radi sjećanja … da shvate razloge tolikih stradanja i od Turaka, od kojih se do danas nisu oporavili …, a dok su branili Beč i Budimpeštu. Zato Hrvati katolici, trebaju iz riznice pamćenja sjetiti se zašto i kada su skrenuli s pravoga puta i dozvolili tako strašnu tragediju …, toliko puta prevareni od „prijatelja“  Austrijanaca, Mađara … Samokritički, zašto tragedija Hrvata na Krbavskom polju ima veze s Bleiburškim poljem i tragedijama koju su Hrvati doživjeli.

„Duhovni i svjetovni lašci“

Stradanjem kralja Zvonimira, Petra Svačića, Pakta konventa i Ivan od Paližne  (Poličnika) …, u vrijeme kralja Zvonimira, u jedanaestom stoljeću Hrvati su po broju stanovništva bili kao Talijani ili Englezi …, a danas … po uzrocima loše posljedice odzvanjaju hrvatskom poviješću, po zasluzi. Danas je Zagreb odgovoran za sve ovo što se događa,  s repovima bivših okupatora rasutih po Hrvatskoj, da se i dalje progoni i raseljava Hrvate, jer se balansira željama lašca. I Austrijanci i dalje smatraju da još nisu kao lažni egoisti prozrijeti. Varaju se, za Hrvate su jedna od većih preboljelih rana …, Zrinski i Frankopani … Prvi  svjetski rat …, potom … Drugi svjetski rat i … Sada opet osude … kopanje po bleiburškim žrtvama, lukavo i to preko katoličke crkve.
Bleiburško polje, posebno simbolizira sudbinu Hrvata …, „spašavajući se“ …, izloženi od Engleza egzekutorima – Beogradu i ruskim trabantima. Dozvolili su Srbima da izmasakriraju hrvatski narod pred očima svijeta i kršćana, koje su stoljećima kao PREDZIĐE KRŠĆANSTVA  čuvali od Turaka . Razlog  je zato Bogom dano  hrvatsko podneblje koje izaziva zle narode, posesivne i bezdušne: Austrijance, Mlečane, Mađare, Turke, Srbe …,  koji i dalje sude i eksploatiraju hrvatski katolički narod. A katolička crkva se usklađuje s okupatorima, tako je reformirana, pa kako kada konstatira i blagoslivlja …, događaje, sadašnje i prošle. Jednako koketira sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koja, iz Beograda kao i iz Zagreba, potiče svoje Srbe na daljnja osvajanja i ratove na hrvatskim prostorima. Pored materijalnog eksploatiranja, takvim je lašcima prije svega cilj urušiti čast i dostojanstvo Hrvatima, što je temelj ognjišta. Lažac, je uvijek lažac jednako kroz stoljeća kao i danas. „Duhovni i svjetovni lašci“ su strasno otimali materijalna bogatstva hrvatskog naroda … Za ovo vrijeme odgovorna je ova generacija. Jer očigledno, nametnuti svjetski cirkusanti –vlastodršci, u ime nekog „društvenog uređenja“ nanose štete hrvatskom narodu preko Bruxellesa (Talijan, Antonio Tajani, prvi čovjek Europskog parlamenta u Bruxelles, javno potiče na okupaciju dijelova hrvatske države).

Janjičari i grabežljivci

Hrvatima je problem Zagreb, odnosno kadrovi po Hrvatskim selima i gradovima. Preostaje počistiti smetlište nereda s hrvatskih prostora, toliko nakupljeno kroz povijest … Znači iz poznatih razloga Hrvati su posrnuli !!!. Zlo se uvuklo na ognjišta hrvatskog naroda, koje Hrvate raseljava i …, kao robove eksploatiraju ih Austrijanci, Englezi, Francuzi … Očito hrvatske institucije, instruirane su preko poslušnog Zagreba i antihrvatskih kadrova …, koje danas sustavno ne funkcioniraju u ime hrvatskog općeg dobra. A ne funkcioniraju zato, jer su kadrovi „duhovnih i svjetovnih elita“ u institucijama po talentima oko nule …, institucije u Hrvatskoj su programirane. Konkretno, kadrovi su uzrok urušavanja hrvatskog općeg dobra, od vrha piramide u Zagrebu što se očituje na terenu.
Kada bi janjičari realno ocijenili svoje uloge spoznali bi da su produžene ruke lašca, a kao opomene potiču Hrvate na raseljavanje i neslogu … Zato prema opomenama,  odgovornost je Hrvata s „više talenata“ u Hrvatskoj i inozemstvu, radi zalutalih i odmetnutih na povratak iz Austrije, Njemačke, Engleske …, u Hrvatsku … Da izgrade tvornice, ŠTO MOGU …, razvijaju  zapuštenu poljoprivredu, stočarstvo, koriste prirodno bogatstvo hrvatskog mora, … Bez odlaganja poticati povratak svih Hrvata  koji se nalaze izvan Hrvatske da gordo zastupaju Život u Hrvatskoj.
Sve govorancije po svjetovnim i crkvenim zdanjima – Hrvatima su kroz povijest slabo vrijedile – neće ni u buduće. Prema očiglednom, na hrvatskim prostorima više se išlo u prilog lašcu, dok je izrabljivao i ponižavao Hrvate u Austriji i drugdje … Jer lažac preko nametnutih pojedinaca u institucijama i dalje se okomljuje na Život Hrvata uopće. Zato neka Hrvate krase djela, a ne neki lažni prijatelji.
Prvi i Drugi svjetski rat započeli su postvareni grabežljivci radi podjele konkretnog – svijeta, u čemu su sudjelovali i sudjeluju i spomenuti narodi, u čemu Hrvatska nije sudjelovala, a žrtava je imala kao malo koji narod na planetu.

 Zadar – Zagreb, ožujak, 2019. godine

  •  dr.sc. Ilija Barjašić – Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život, predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

Komentari

komentara