Objavljeno: Uto, lis. 10th, 2017

Inicijativa HNJD Makarske: Germana Legera proglasiti počasnim građaninom

Ovaj čovjek još uvijek radi za dobrobit Grada, te je prošle 2016. godine kao vijećnik svoga grada ponovno otvorio sva vrata Steina Makarskoj

  • MP

Hrvatsko-Njemačko Društvo, podružnica Makarska: Molba za dodjelu priznanja g.Germanu Legeru

  • gradonačelniku g. Juri Brkanu
  • predsjedniku Gradskog vijeća dr. Marku Ožiću Bebeku
  • predsjedniku Odbora g. Žarku Klapiriću

Veselimo se skorašnjem potpisivanju Sporazuma o prijateljstvu i partnerstvu sa gradom Steinom u Njemačkoj, jer su nas, taj grad i njegovi stanovnici, zadužili svojom dobrotom i pomoći koju su nam pružili kada nam je to bilo najpotrebnije za vrijeme Domovinskog rata, a mi se pak nismo adekvatno ponijeli svih ovih proteklih godina mira.
U skladu sa razgovorom sa gradonačelnikom g.Jurom Brkanom prošlog tjedna ovim putem u ime našeg Društva i brojnih drugih Organizacija, a posebno NK Zmaj, molimo proglašenje g.Germana Legera počasnim građaninom grada Makarske. Naime, ovaj čovjek je u proteklih 30 godina učinio puno više nego što ćete iz ovih redaka doznati za grad Makarsku, a posebno za djecu ovoga grada.

Još od 1987.godine, kao pročelnik za sport grada Steina započinje razmjenu djece NK Zmaj i FC Steina, u Domovinskom ratu je organizirao i osobno sa pomoćnicima (pa i dovodeći u opasnost vlastiti život) dovezao 4 kamiona humanitarne pomoći, među kojima je posebno obradovao brojnu Makarsku djecu školskim priborom i dresovima u jeku rata, te i 1 kamion vatrogasne opreme za Makarski DVD. U godinama nakon 1995. pa do 2004. nogometni klubovi razmjenjuju djecu te je prema evidenciji NK Zmaja iz Makarske u Njemačku otišlo preko 400 djece, a iza sve organizacije u Njemačkoj stoji ovaj čovjek. Skupa sa djecom, a i godinama nakon njih su u Steinu i Nurembergu, kojem je Stein u predgrađu, gostovale su klape: Adrion, Srdela i Murtela iz Makarske, čime je g.German Leger pomagao da se Makarska kao turistička destinacija prezentira na najbolji mogući način -i to sve o njihovom trošku.

Ovaj čovjek još uvijek radi za dobrobit Grada, te je prošle 2016. godine kao vijećnik svoga grada ponovno otvorio sva vrata Steina Makarskoj, te se nadamo da će u pratnji gradonačelnika Steina g.Kurta Kroemera doći na ovogodišnju proslavu Dana grada Makarske 24.10.2017.

  • Hrvatsko-Njemačko Društvo, podružnica Makarska
  • Prof. Gloryan Grabner  

Komentari

komentara