Objavljeno: Sri, lip. 20th, 2018

Ipak jeftinije do dozvola za športsko- rekreacijski ribolov na moru

Najvažnija izmjena, privremena za 2018. godinu, jest uvođenje nove dozvole za 180 dana, koja će vrijediti od dana kupnje

  • Šime Duvančić

Dobra vijest za športsko- rekreativne ribolovce koji nisu kupili godišnju dozvolu jer nisu znali da se ona po novom pravilniku izdavala samo do 1. ožujka. Naime, od  četvrtka, 21. lipnja na snagu stupa Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru. Najvažnija izmjena, privremena za 2018. godinu, jest uvođenje nove dozvole za 180 dana, koja će vrijediti od dana kupnje, a najduže do 31. prosinca 2018. godine. Naknada za ovu vrstu dozvole jednaka je kao i naknada za godišnju športsku ili rekreacijsku dozvolu- 350 kuna za športsku i 500 kuna za rekreacijsku. 

Osim toga, izmijenjena je i odredba koja se odnosi na snagu rasvjetnog tijela, odnosno jakosti svjetlosti, kod ribolova ostima ili povrazom s kukom. Od sada je najveća dopuštena snaga električne žarulje 100  umjesto dosadašnjih 40 W, dok je dopuštena jakost plinskog ferala do 400 cd.

Komentari

komentara