Objavljeno: Wed, Mar 22nd, 2017

KHA: Izvrsni poslovni rezultati Hotela Živogošće d.d.

89 postotna popunjenost u svim objektima KHA grupacije. Rast prihoda od 57 posto rezultat je izvršenih investicije i ulaganja u podizanje kvalitete

  • MP
  • Nataša Cesarec Salopek (IM&C)

Živogošće, 21. ožujka 2017. godineHoteli Živogošće d.d. u čijem su sastavu hoteli Sensimar Adriatic Beach Resort i Sensimar Makarska te kamp Dole, 2016. godinu, sukladno nerevidiranom godišnjem izvješću, završili su izvrsnim rezultatima, potvrđujući i na ovaj način opravdanost izvršenih investicija i ulaganja u podizanje kvalitete te jasnu strategiju KHA grupacije.
Konkretno, u 2016. godini hoteli Sensimar Adriatic Beach Resort i Sensimar Makarska te kamp Dole ostvarili su ukupne prihode od 10.629.779 eura, a što je 57 posto više nego godinu dana ranije, uz neto dobit koja je nakon prethodnih godina poslovanja s gubitkom, iznosila 292.247 eura. Rezultat je to provedenog financijskog i operativnog restrukturiranja, a koje je i ovdje potvrdilo da je izabrana strategija ona prava.Tome u prilog svjedoče i prihodi od prodaje koji su u odnosu na 2014. godinu, kada je KHA preuzela hotele Živogošće, iznosili 36.076.000 kuna, dok su krajem 2016. godine iznosili 78.781.658 kuna, a što  predstavlja porast od 110 posto.

Svi navedeni kapaciteti radili su tijekom prošle godine 182 dana uz popunjenost od 89 posto, što podrazumijeva dolazak više od 127.458 gostiju, od kojih je najviše iz Velike Britanije, Njemačke, Češke i Švedske. Iznimno visoku popunjenost hotela jamči kvalitetna suradnja s turoperatorom TUI, koji u Hrvatsku većinom dovodi goste iz Ujedinjenog kraljevstva, Njemačke i skandinavskih zemalja odnosno goste koji do sada nisu boravili u Hrvatskoj.
Podsjetimo, grupacija Karisma AdriaticHotels d.o.o. 2014. godine preuzela je 88 posto dionica Hotela Živogošće. Tijekom proteklog razdoblja u rekonstrukciju i unapređenje ovih kapaciteta uložila je više od 183 milijuna kuna, čime je uz izvrsne rezultate poslovanja i nove goste, hrvatskoj turističkoj ponudi donijela novu kvalitetu uz podizanje razine i standarda hrvatskog turizma.

Konkretno, tijekom proljeća 2016. godine Karsima Hotels Adriatic dovršila je investiciju u rekonstrukciju hotela Sensimar Adriatic Beach, ukupno vrijednu više od 118 milijuna kuna, odnosno konkretno dovršila kompletnu rekonstrukciju 57 soba u hotelskoj depandansi Dusk, nakon koje je ovaj hotel u turističkoj sezoni 2016. raspolagao s ukupno 266 soba. Zahvaljujući investiciji hotel je s 3 zvjezdice pre-kategoriziran na standard 4 zvjezdice. Današnji Sensimar Adriatic Beach ima ukupno 266 soba prosječne veličine 25 m2 te 25 „swim up“ soba iz kojih gosti imaju izravanulaz na privatne bazene s terasa hotelskih soba. Također gostima su danas na raspolaganju tri restorana, tri bara te “infinity” bazen, uz novi moderan spa&wellnes centar. S obzirom na značaj zaštite okoliša u skolpu investicije, i ovaj hotel KHA grupacije zadovoljava najstrože norme energetske učinovitoste te je izgrađen i novi najmoderniji pročistač otpadnih voda.

Nekadašnji hotel Punta u Igranama na Makarskoj Rivijeri danas uspješno posluje kao„Sensimar Makarska“, zahvaljujući investiciji od 62 milijuna kuna kojom su osigurane i nove četiri  zvjezdice. Cjelokupni hotel kompletno je rekonstruiran, zamijenjena je postojeća infrastruktura te su kompletno preuređene sve zajedničke prostorije hotela. Novi hotel ima 179 soba prosječne veličine 25 m², za razliku od starih soba prosječne veličine 18 m2. Sensimar Makarska također ima i „swim up“ sobe, koje su kao takve prve uvedene upravo u ovaj hotel. Gostima su na raspolaganju dva restorana, tri bara, novi „infinity“ bazen te  luksuzan spa&wellnes centar u sklopu kojeg se nalaze fitness i aerobik dvorane, saune te sobe za masažu.
Od preuzimanja Hotela Živogošće do danas u Auto kamp Dole uloženo je više od 3 milijuna kuna, te su u planu daljnja unapređenja poslovanja i ponude.

KARISMA HOTELS ADRIATIC (KHA)

KHA predstavlja zajedničku kompaniju poslovnih grupacija Karisma Resorts International, lidera u hotelskom menadžmentu koja u svom portfelju ima zavidnu kolekciju nagrađivanih hotela; Agrokora d.d., najveće kompaniju u Adria regiji a ujedno i vodeće u djelatnostima u kojima posluje na tržištima Središnje i Istočne Europe i TUI Hotels & Resorts, dio najvećeg svjetskog turoperatera TUI AG.

Komentari

komentara