Objavljeno: Pon, stu. 26th, 2018

Kick boxing: Jure Drlje (Mawashi – Makarska) viceprvak Europe!

U finalu ga je čekao Nijemac Kuschnir Anatoli, inače aktualni europski prvak. Nažalost, ovaj put Nijemac je bio bolji

  • MP
  • Tekst i foto KBK Mawashi

Prošlog tjedna, točnije od 17. do 25. studenog, u Mariboru je održano europsko prvenstvo u kickboxingu za seniore u disciplinama pointfighting, light contact i full contact. Ukupno je nastupilo 479 boraca iz 31 države. U sastavu Hrvatske reprezentacije nastupili su i Makarani Jure Drlje i Anđela Stanić, oboje u disciplinama pointfighting i light contact, Jure u kategoriji do 94kg, a Anđela u kategoriji do 65kg.
U pointfightingu, u četvrtfinalu Jure se borio protiv predstavnika Turske Yigita Yakupa. Prve dvije rudne Jure je gubio, ali u zadnjoj rundi preokreće borbu i na kraju pobjeđuje s rezultatom 17:13. U polufinalu se susreće s Rusom Nikitom Lapshin. Od samog početka Jure je Rusu nametnuo svoj tempo borbe i cijelo vrijeme kontrolirao meč. Cijelu borbu Jure je vodio, te se na kraju završilo rezultatom 8:2. S tom pobjedom je Jure izborio finale europskog prvenstva. U finalu ga je čekao Nijemac Kuschnir Anatoli, inače aktualni europski prvak. Nažalost, ovaj put Nijemac je bio bolji od našeg Jure, te je pobijedio rezultatom 12:9. Jure je pokazao znanje i želju, ali jednostavno ovaj put nije išlo protiv iskusnijeg Nijemca, te tako Jure osvaja srebrnu medalju.
U light contactu u četvrtfinalnoj borbi, Jure se susreo s predstavnikom Irske O’Shaughnessy Colinom. Pobijedio je velikom bodovnom razlikom kod sva tri suca, te se tako plasirao u polufinale. U polufinalu ga je čekao aktualni svjetski i europski prvak, Rus Sergei Ponomarev. Rus se pokazao jako nezgodnim protivnikom, bolja boksačka tehnika i jači udarci su rezultirali odlukom sudaca 2:1 u njegovu korist. S ovim porazom Jure ostaje na 3.mjestu, te srebrnoj pridodaje još brončanu medalju.
Za Anđelu Stanić ovo nije bilo dobro prvenstvo, u obe discipline u tijesnim borbama gubi, te tako ovaj put ostaje bez medalje. Al’ šta je tu je, sve je ovo sport, netko gubi, netko pobjeđuje, svi treniraju i trude se biti najbolji, a što se tiče naših boraca, sigurni smo da ih, uz trud i rad koji ulažu, čekaju još mnogi rezultati.

Komentari

komentara